torsdag 10 juni 2010

Avslutningsdag igen

Idag har Minsta avslutningsdag. Jag är fruktansvärt nervös. Som jag skrivit förut så är ungarna underbara men deras föräldrar...*suck*.  Efteråt är det picknick med klassen. Det finns inga som jag spontant sätter mig tillsammans med. Varför är så många så ego nuförtiden och med så liten förståelse för sådant som är eller görs annorlunda?
Solen skiner och himlen är blå! Det ser ut att bli ett perfekt avslutningsväder i alla fall! Jag har inte hunnit köpa några nya fina avslutningskläder åt Minsta. Tur att det är shortsväder för han har några fina shorts som han inte använt sedan förra sommaren.
Igår fick jag reda på att det till hösten endast kommer att vara 3 lärare, varav endast 1 heltid) på 54 barn i Minstas "klass". Klasserna kommer att delas i 3A och 3B och dela på de här tre lärarna. Jag fattar ingenting. På vårens föräldramöte pratades det om extra resurser och nu blir det färre personal istället! Jag kommer säga upp fritids för de kommer att slå ihop massor av barn från flera olika delar av skolan.
Efter skolavslutningen skall jag cykla till jobbet. Jag arbetar 13 - 17.30 idag.

5 kommentarer:

Fru Venus sa...

Jag förstår din känsla vad gäller föräldrarna, jag sitter oftast ensam... Det låter som alldeles för lite lärare på så många ungar!? Hoppas er dag blir bra, kram!

Gafflan sa...

Ibland fattar man ingenting! Det kanske blir bra till hösten när dom kommer igång...???
Båda döttrarna slutade fritids någon gång runt tredje klass. Det har gått bra. Jag oroade mig mycket för hur det skulle bli på lov när inte jag eller maken var lediga som tur är har det funkat bra!
Kram.

Alexandra sa...

Berätta, hur har det gått? Hoppas det var fint. En stor kram!

Knasterfaster sa...

Fru Venus: Usch ja, det är så tråkigt. För Minstas skull så hoppas jag verkligen att det kommer att fungera perfekt i höst. Hoppas ingen av de tre lärarna blir sjuk. Han får en manlig lärare och det tror jag blir bra.
Alexandra: Det gick bra men jag pratade inte med någon av de andra föräldrarna. Jag pratade med lärarna. Vädret var som sagt perfekt och alla barn var jättefina och sjöng så fint!

Knasterfaster sa...

Gafflan: De kommer att få en manlig lärare som jag fått för mig är väldigt bra. En av lärarna har de haft sedan de gick i förskoleklass. Hon är fantastisk. De är hon som arbetar heltid. Jag pratade med henne idag och hon säger att det kommer att gå bra i höst. Jag väljer att tro på henne. Minsta har inte varit på fritids alls under den senaste månaden. Jag tror att han kommer klara av att vara hemma själv. Jag slutar ju kl 13 en dag i veckan och största tror att han slutar kl. 12 en dag i veckan. Mellan är hemma vid 15-tiden åtminstone någon dag i veckan.