torsdag 10 juni 2010

Vet inte

Klassföreståndaren har ringt och pratat med Sambon idag ang. sänkningen av betyget. Hon hade även pratat med rektorn. Det var helt emot skolans policy att göra så där som den där läraren har gjort. Imorgon ska sambon ringa till henne och få en förklaring och kanske åka till skolan tillsammans med Största så att han får en vettig förklaring. Han vill även ha tillbaka den senaste inlämningsuppgiften som han gjorde i historian och som han inte vet resultatet på. Jag har varit ledsen för det här hela dagen idag. Han hade höjt betygen i flera andra ämnen och har varit otrolig duktig den här terminen. Han tog revansch på matteläraren när han skrev MVG på nationella provet. Han fick VG i matte. Matteläraren trodde ju att han var helt värdelös på matte. Vi gläds förstås över hans fina betyg men det hade ju varit ännu mer fantastiskt om han hade fått behålla sitt VG i SO.

Skolavslutningen med Minsta gick bra. Vädret var perfekt. Jag pratade bara med lärarna. Lärarna är bra. De säger så mycket fina saker. De tackade mig för gott samarbete. De tycker att jag är en fantastisk förälder. Så säger de i alla fall. Jag tror att de säger så till alla de andra föräldrarna också men det gör ingenting. Sambon var också med så jag pratade med honom också och så pratade jag med Minsta förstås. Nervös var jag hela tiden. Beredd på att vad som helst kunde hända men inget jobbigt hände. Jag fick en lapp för att säga upp fritidsplatsen. Uppsägningstiden är två månader. Vi får betala för hela sommaren fastän han inte kommer att vara där.

Imorgon ska Minsta och Största vara valpvakt på eftermiddagen. Jag cyklar nog också dit för jag vill också träffa valparna och deras mamma+plastmamma.

8 kommentarer:

Malla sa...

jag tror de säger till en del att de är fantastiska föräldrar - men inte till alla, så ta åt dig du bara! :D
hoppas verkligen det löser sig med betygen!

nillas liv på pinnen sa...

Det låter konstigt att han bara får VG i matte om han hade MVG på nationella provet...? NP brukar ge en god bild av elevens mattekunskaper.
Hoppas ni får bra svar av SO-läraren så att det känns okej för Största. Och för dig.

nillas liv på pinnen sa...

Till mig har de inte sagt att jag är en fantastisk förälder, haha! I synnerhet inte i sista vändan. Jag är en bra förälder ändå, det är bara att de inte ser det.
Min yngsta gick ut idag!

Alexandra sa...

Tråkigt med betygen. Hoppas det blir bra till slut. Och vet du, jag tror att de menar det när de säger att du är en fantastiskt förälder. Vet att jag har tänkt så flera gånger när du skriver om barnen i bloggen. Kram!

Ulrika sa...

Man ska suga åt sig av allt positivt man får höra, negativt ska man glömma ;)
Kul med trevligt avslutningsväder, inte alla har haft det.

Ha en härlig fredag!

Fru Venus sa...

Ha ha, jag har aldrig hört att jag är en fantastiskt förälder, så sug i dig :-) Hoppas det ordnar sig med betyget, kram!

Knasterfaster sa...

Malla: Tack. Det har löst sig med betygen.
Nilla: Vi är så glada att han fick VG i matte! Hon höll ju på att sänka honom totalt där i höstas. Nu vet jag inte helt säkert men jag tror att Nationella i matte bestod i flera delar och att det var i den muntliga/resonerande delen som han fick MVG. Nu känns det ok för Största och för mig. Oj, till mig säger lärarna ganska ofta att jag är fantastisk. Vi har haft en del bekymmer med Minsta så jag har närvarat ganska mycket i skolan. Kanske jag är fantastisk trots allt!
Alexandra: Du är så snäll! Kram.
Ulrika: Idag har de regnat så vi hade verkligen tur igår. Jag måste försöka tro lärarna när de säger att jag är fantastisk.

Knasterfaster sa...

Fru Venus: Jag har fått för mig att de säger så där för att peppa mig för att jag inte ska "bryta ihop" när det händer "saker" i skolan.