söndag 18 juli 2010

Innegångsförbud

Mina tonåringar har aldrig fått utegångesförbud men däremot så har de då och då haft "innegångsförbud" vilket innebär att de måste vistas utomhus ett tag. Idag hade Största och Mellan lovat att följa med Sambon för att  vindsurfa. Eftersom de suttit framför sina datorer till framåt morgonsidan så var de inte allt för lätta att få upp ur sängarna i morse. Kände att jag borde fått bragdguld när jag fått dem till köksbordet. Jag servade faktiskt med framdukning av frukost idag. För att Sambon skulle få behålla sitt goda humör så tog jag på mig uppgiften att väcka och utfodra tonåringarna. Det gick väl så där kan man säga. Sambon fick med sig en tonåring av två. Mellan är kvar hemma. Han har "innegångsförbud"  och kommer varken åt sin mobil eller sin dator. Gissa om han är sur, sur eller sur.

Jag är helt matt efter förmiddagens prövningar. Hade sett fram emot att få vara lite för mig själv idag. Det var länge sedan jag var ensam hemma. Nu är jag i och för sig nästan det för Mellan är "osynlig" och Minsta har sprungit hem till en kompis men helst skulle jag vilja vara hemma helt ensam "på riktigt". Det är så skönt att kunna fixa och dona helt på egen hand och slippa tänka på mat och dyl.

8 kommentarer:

Finnpajsaren sa...

Ja ibland är man lätt värd ett bragdguld. Vi har precis delat ut städuppgifter till alla i familjen. Klackarna i taket förstås... ;)

Fru Venus sa...

Ha, rätt åt dom!! Vi slipper det där förbudet då "J" bor ute i stallet dygnet runt och "L" ligger på stranden och "spanar" ;-) Förstår din önskan om egen tid, här är en till... :-) Kramar i massor till dig!

Malla sa...

tycker det är bra med innegångsförbud! ibland får jag skicka ut Fabbe också. Och mig själv!
Du får en guldmedalj av mig :)

Snäckskalsdalen. sa...

Det var bland det roligaste jag hört - innegångsförbud! Jättebra!
Agneta kramar

nillas liv på pinnen sa...

Jag njuter av att det är sommarlov och att jag SLIPPER väcka och köra upp min hemmavarnade tonåring. Hon kan sova till långt in på eftermiddagen så då får jag min egna tid i massor. För övrigt sover hon inte alltid hemma så då får jag ännu mer tid. Maken kör jag iväg till sommarstugan när jag vill bli av med honom också. Han får ta med sig hundarna då.

Gafflan sa...

Det ska nog provas med innegångsförbud för det kan lätt bli för mycket dator eller tv :D
Klart du är värd en bragdmedalj!!
Kramar.

Knasterfaster sa...

Finnpajsaren: Guld till dig om du fått hjälp av hela din familj idag!
Fru Venus: Jag har slutat tjata på sambon om att ta ungarna och dra till stugan nu. Han tror att jag vill bli av med honom och det är ju inte precis det jag vill.
Malla: Tack för medaljen. Jag har hängt den på köksväggen!
Snäckskalsdalen: Tack!
Nilla: "för hon sover inte alltid hemma". Det är just det. Jag vill få iväg killarna och göra något annat. Om de sedan sover bort tiden då de är borta också så gör det mig ingenting.
Gafflan: Man får välja sina strider med tonåringarna men jag tycker inte att det är ok att de bara datar och vänder på dygnet precis hela sommarlovet. Tack!

nillas liv på pinnen sa...

Okej. Jo, min dotter har ganska mycket för sig utanför hemmet. Snudd på för mycket.
Imorgon ska vi försöka kidnappa med henne till stugan.