fredag 30 juli 2010

Så många döda

Trött. Det tar på krafterna att rensa/städa journaler på alla avlidna. 600 journaler, 600 avlidna personer. Människor i alla åldrar, små barn, jämnåriga med mig och riktigt gamla. Vissa namn väcker minnen. Jag minns kanske ett ansikte, en anhörig eller något särskilt som hände med just den patienten. Jag jobbar på en smärtsektion. Många väldigt svårt sjuka patienter, med smärta, tas om hand där. Människor från hela länet samt även en del från angränsande län. När journalerna är städade går jag till centralarkivet med dem. Där microfilmas våra journaler och bevaras för alla framtid. För forskning kanske. Jag städar inte journaler så ofta. Det är väldigt tråkigt och väldigt jobbigt. Det är sådant jag gör när jag inte har något annat att göra. Som den här och förra veckan.

Det är fredag. Mellan har jobbat som barnvakt i en vecka nu. Det har gått fantastiskt bra. Idag cyklade de upp på stan och fikade. De åt killevipper. Minsta handlade begagnade pokemonfigurer på en affär för begagnade leksaker.

Just nu lyssnar jag på Martin Stenmark live. Vi bor 600 meter rakt framför scenen till folkparken. Ljudet går alltså rakt mot vårt hus så har vi bara dörren öppen så är det som att ha artisterna i trädgården. Det har sina för- och nackdelar.

6 kommentarer:

Shamrock sa...

Usch vad jobbigt att rensa döda... Vad är killevipper?

Knasterfaster sa...

Shamrock. Det kanske stavas tjillevipper? Det är en slags bakelser. Ser ut som stora maränger.

Pinglan sa...

Gött med gratiskonsert!! Skjortan har kommit fram den med, så TACK så mycket för hjälpen! Kram

Malla sa...

Vi ligger och lyssnar på livekonsert vi med. Bor iofs kanske nästan 1 km från stora scenen som de byggt upp nu under festivalen - men det skrålas hit för fulla muggar. Vet inte vem som spelar men jag tar förgivet att det inte är Martin Stenmark i alla fall :D

Y sa...

Uj. Det låter tungt och jobbigt (för själen) med att behöva rensa sånt. Njut din helg nu! Kram :)

nillas liv på pinnen sa...

Lite mysigt låter det att ha konsert i trädgården. Vi har fotbollsmatcher med tillhörande publik på ca 5000(?) i vår trädgard mellan varven.