torsdag 1 juli 2010

Jag i min djungel

Idag har jag tillbringat dagen i min egen lilla djungel här hemma. Önskar att jag ägde en machete. Det hade gjort känslan total. Jag har fått röja väg med en häcksax. Tyvärr har jag inga bilder. Sambon tog med sig kameran till begravningen. Jag hittade många vackra växter och bärbuskar i min djungel men inga farliga djur.

En sak är konstig. Förra året klippte jag ned hallonhäcken ganska rejält eftersom vi endast äter bären från busken och inte gör sylt och saft och så. Klippet från busken la jag i en hög vid staketet. Ni skulle se nu! Nu har jag mycket mycket mer hallonbuskar än förra året. Klippet har liksom rest sig upp och bildat en tät hallonbuske vid staketet. Jag skall sätta en skylt med "Varsågoda" där sedan när hallonen är klara. Det går en gång- och cykelväg precis intill staketet.

Bredvid den nya hallonhäcken återfann jag mitt magnoliaträd som jag fick när jag fyllde år för två år sedan. Jag trodde att det hade dött i vintras men nu såg jag att det hade fullt med gröna blad. Åh, så glad jag blev över att det lever! Enligt skötselbeskrivningen för magnolian så skall den ha magnoliagodis på våren någongång. Det har den inte fått i år eftersom jag trodde att den var död.

Jag har hittat ett träd som är cirka 2 meter högt! Det stod mitt inne i en ölandstok. Nu har jag klippt ned nästan alla tokarna. Jag lät trädet stå kvar. Jag tycker det är fint. Måste ta reda på vad det är för sort.

Två fina pioner, en rosa och röd, står som två spioner och trycker inne i syrénbusken. Jag måste komma ihåg och flytta dem när de har blommat klart så fler än jag får se hur vackra de är när de blommar.

Det verkar vara bärår i år igen. Det är det alltid i min trädgård. Jag undrar om buskarna vet att jag jag inte gör sylt och saft för jag får alltid massor av bär varje år. I år tror jag att jag får mer vinbär än vanligt. Provocerar det er att jag inte tar reda på det som trädgården ger?! Äpplen och päron får jag också i massor. Alltid. Det tycker jag är provocerande för jag vill ju inte ha så mycket. Sambon brukar köpa äpplen i affär trots att vi har egna. Det tycker jag är lite knäppt faktiskt.

Jag tycker inte om brännässlor. Mamma brukade göra brännässelsoppa på våren med ägghalvor. Det var gott! En hel djungel av brännässlor i trädgården tycker jag inte om att ha. Hela jag är brännskadad nu efter att jag försökt få bort det mesta av nässlorna. Jag hade handskar, shorts och linne på mig. Korkat. Jag vet. Nu har jag i alla fall något skylla på när sambon frågar varför jag inte gjort mer i trädgården när han kommer hem. Jag kan ju inte hålla på och arbeta mera nu så som det hettar och bränns över hela mig.

Sambon stressade mig på f.m. Han åkte och hyrde en kärra och så var vi tvugna att fylla och tömma den innan han skulle iväg. Jag tycker inte att man ska stressa så där när man har semester.

Vi har ett berg av kirskål i vår trädgård. Det är ganska originellt. Jag har inte sett någon annan som har det i alla fall. En ros har jag som blommar väldigt fint just nu. En röd. Nu vet ni det mesta om min djungelträdgård. Jag ska fika nu.

5 kommentarer:

Malla sa...

jag tycker det skulle vara en fantastisk gest av dig att sätta ut en "varsågoda" skylt - jag önskar att fler kunde göra så!

Knasterfaster sa...

Malla: Jag brukar ställa en korg med äpplen vid vägen och skriva varsågoda! Det känns inte riktigt bra att slänga kilovis med fina äpplen på komposten liksom...

Fru Venus sa...

Kan du sätta upp lappar i närheten att folk får komma och plocka? Ni blir av med eventuell fallfrukt från gräsmattan och folk som inte har tillgång till egen frukt får komma och plocka! Men käka upp hallonen, så mumsigt :-)

Shamrock sa...

Oj vad mycket du har i din trädgård. Hallon och magnolia - 2 favoriter. Brännässlor var väl det jag kände igen från min täppa.

Knasterfaster sa...

Fru Venus: Jag ska nog göra stora fina skyltar till hösten så att folk får komma och plocka.
Shamrock: Jo nu när jag "städat" ute så ser jag ju hur mycket fint jag har där ute. Magnolian har inte blommat någon gång ännu - jag längtar!