Just nu så står jag faktisk vid spisen och lagar mat. Ikväll blir det det här på menyn:
Kycklingfiléer i Zigeuner-sås.
Färsk nykokt potatis.
6 portioner
600 gram kycklingfilé
1 flaska Zigeuner-sås
1 1/2 dl Cremefraiche
1 dl grädde
Skär de färska kycklingfiléerna i tärningar. Genomstek dem ca 4 - 5 minuter. Tillsätt Zigeunern, grädden och cremefraichen. Låt puttra en stund. Färdigt! Går förstås utmärkt att serva tillsammans med ris också.
Recepet kommer från ett provsmak på ICA i Båstad för 15 år sedan.
Tyvärr hann maten blir klar innan jag bloggat klart. Nu måste jag äta.
8 kommentarer:
Var det gott? Det lät smaskens
Och vad är Zigeunern???
Zigenarsås? Vad är det?
Det där lät gott men jag vet inte vad det är för ingrediens du tillsätter i grädden o creme fraichén.
Shamrock: Det var mycket gott. Jag tror det är grädden+cremefraichen som gör det så gott!
Fru Venus:Det är en tomatsås.
Madlar: Se svar ovan. Just den här var Knorrs. Köpt på ICA.
Gafflan: (flåt jag såg inte din kommentar förrän nu) Det är en färdig tomatsås på flaska. Just den här var Knorrs och köpt på ICA.
aldrig hört talas om den såsen, måste se om jag kan hitta den! lät enkelt och gott :)
Malla: Superenkelt och väldigt gott tycker vi. Om du inte hittar såsen så kan du ju fråga efter den. I vår butik står den mittemot pastan.
Skicka en kommentar