torsdag 1 juli 2010

Vaken

Jag har lovat sambon att jag ska jobba lite idag. Jag ska klippa häck. Städa inne. Lägga häckklippet i en hög. Tvätta. Städa marsvinsburar. Sambon ska på begravning. Han har inte vaknat ännu. Jag tycker inte att jag ska behöva börja med det jag ska göra förrän han har vaknat.

Igår var jag med sambon för att shoppa kläder till dagens begravning. Det blev en slips och ett bälte. Jag är glad att jag inte är man och att jag slipper klä mig i mörk kostym och gå på begravning idag. Det ser ut att bli en hemskt varm dag. På min begravning får de som kommer se ut precis som de vill. Jag tycker det är så jobbigt med sådana där klädkoder. Det är hans äldsta moster som har dött. Svärmor frågade mig om hon måste ha svarta strumpbyxor. Jag sa att jag inte visste. Hon bestämde sig för att ha långbyxor.

Jag köpte ingenting till mig själv igår fastän vi gick i flera klädaffärer som hade rea. Jag fick 500 kr av svärmor i födelsedagspresent. Jag skickade efter en morgonrock på postorder häromdagen. Jag har tröttnat på att använda sambons då jag går ut och hämtar tidningen på morgnarna. Rocken kostade 247 kr på rea. Resten tänker jag köpa trosor för. Jag tittade på trosor när vi var i Nora häromdagen. Där har jag förresten köpt mitt livs dyraste trosor en gång. De kostade omkring 200 kr. De unnade jag mig bara att använda när jag hade mens. Nu är de försvunna. Mensen är också nästan försvunnen. Har haft det en enda gång hittills i år. Trosorna jag tittade på i Nora den här gången kostade 79 kr för 2 par och det var ju överkomligt. Jag köpte inga. Jag kunde inte bestämma mig för om jag skulle ta de med citroner eller de med hamburgare på.

Jag tycker inte om att få pengar i födelsedagspresent. Det känns som om jag inte betyder något för givaren när jag "bara" får pengar. Jag blir ledsen. Jag blir gladare för en burk sylt eller vad som helst annat än pengar. Nu vet ni. Svägerskan gav mig ett fint halsband med ett hänge som ser ut som en ängel. För det blev jag jätteglad. Min födelsedag firades på midsommardagen som vanligt. Jag fyller inte år då.

6 kommentarer:

Mina dagar sa...

Ha ha vilken rolig läsning:D
Inte att mannen ska på begravning men trosbekymmer, citroner eller öööh hamburgare.
Tänk att så är det ju, känns som man inte betyder nått när man bara får pengar. MEN om man också får en liten sak så känns det inte så svårt att ta emot lite kosing;)
När du än fyller år så GRATTIS!!
KRAM och lycka till med dagens jobb;)

Malla sa...

Du skulle ha köpt båda paren! Citron och hamburgertrosor har jag aldrig sett! :)

Fru Venus sa...

*asg* Guuud vad jag saknar dig! För mig är menstrosor sådana trosor som är fem före sopisen, shit the same liksom! Jag håller med, pengar är ok om man får dem MED ett paket! Ska ge dig ett lite roligare paket nästa år ;-) "J" vet inte riktigt hur hon ska förhålla sig till "L":s pojkvän. Förvånad att hon har en (?) Sur för att hon inte visste det först (!) Generad för att de är så KÄRA! :-)

Gafflan sa...

Säger som Malla...köpt både hamburgertrosor och citrontrosor :D

Ulrika sa...

Jag gillar att få pengar när jag fyller år, det är mer värt för mig än prydnader som jag inte har plats för. Tur det är olika, jag ger inte gärna bort pengar själv, vill hellre ge något fint och personligt men det är svårt att få till.

På min begravning så får folk komma som dom är till vardags, varför göra till sig?
Sen vill jag strös ut över havet, ingen grav att hålla ordning och fint på. Enkelt ska det vara.

Har heller aldrig sett citrontrosor, har bara tråkiga stora själv, som håller in lite av allt som vill falla ut ;)

Knasterfaster sa...

Mina dagar: Svärmor tycker att det är så svårt att köpa presenter. Hur svårt kan det vara att bara köpa något litet? Jag fattar inte det. Fru Venus gav mig en liten jordgubbsgumma när jag fyllde år. Den stor på hedersplats i vårt vitrinskåp i vardagsrummet. Jag blir så glad när jag ser den!
Malla: Jag ångrar att jag inte köpte dem. Hamburgare på trosor, hur avtändande måste inte det vara?!
Fru Venus: Jag vill sätta guldkant på mensdagar för att muntra upp mig själv. Dyraste bindorna har jag också alltid unnat mig. Jag ÄLSKAR min jordgubbsgumma!!! Lilla truliga "J". Hon är ju bara för söt! Hihi.
Gafflan: Nu är det för sent. Kommer nog inte till någon affär i Nora mer i år. ):
Ulrika: Vi har väldigt lite prydnadsaker. Det är aldrig någon som köper sådant till oss och vi köper nästan inget själva heller. Jag vill nog också strös för vinden. Citrontrosor såg väldigt fräscht ut faktiskt. Åh så jag ångrar att jag inte köpte dem!