tisdag 21 juni 2011

i shorts och linne

Det var inte riktigt sant att jag endast hade shorts och linne då jag cyklade till Willys. Jag hade 3/4-byxor (har inte rakat benen ännu) och en långärmad tröja. Om jag hade rakat benen och om jag hade ägt ett snyggt linne så hade jag tagit på mig det såklart.

Det är en sak som jag har undrat över väldigt länge. Varför bor det så många fryslortar i det här landet? Det var 22 (tjuogotvå) grader varmt när jag och Största cyklade till Willys idag. Största hade shorts och t-shirt på sig. Inne på Willys såg jag fyra personer med vinterjackor och långbyxor. En kvinna hade en jättebylsig dunjacka med dragkedjan uppdragen så långt det gick under hakan. Jag tror jag stirrade på henne. Nu är det förstås lite kallare inne på matvaruaffärerna än utanför, särskilt vid mjölken brukar det vara lite kallt men jag har aldrig känt "bäst att jag tar med mig dunjackan när jag cyklar till ICA så att jag inte fryser när jag handlar mjölk". Det har jag aldrig känt. Har du ofta vinterjacka på dig på sommaren?

Största och jag kom ihåg att handla det mesta av det vi behövde när vi var på Willys. Vi glömde bara handla, sylt, grädde, kaffefilter och gul lök. Största har varit på ICA och handlat det nu.

Brukar ni handla miljösmart? Jag försöker att alltid handla några smarta produkter. Jag brukar "väga upp" mina inköp, dvs. om jag som köper en produkt som är dålig för miljön så väger jag upp den med någon som är bra. Idag köpte jag miljösmart äppeljuice för bananerna var inte var KRAV-märkta. Jag handlar aldrig ägg från höns som suttit i små burar.

10 kommentarer:

Shamrock sa...

Jag tror att de har dunjackor för att kunna gömma det de snattar

LillaTuss sa...

Kan stämma det där med snattandet eller så är det lågtempade stackare som alltid fryser.

Fru Venus sa...

IBLAND SER JAG MIG OMKRING OCH UNDRAR VEM DET ÄR FEL PÅ, MIG I KJOL OCH LINNE ELLER DOM I VINTERJACKOR NÄR DET ÄR SOL OCH +22 GR UTE!? JAG HANDLAR ÅLÄNDSKT, DET ÄR BRA! KRAM!

Fru Venus sa...

Men, jag ser att jag skriker här också!?

Gafflan sa...

Tror som Shamrock men det finns ju förstås frusna människor. För ett tag sedan var det väldigt varm och gassigt ute då ALLA gick lättklädda men rätt var det var kom det en dam med vinterjacka, mössa och halsduk promenerande?! Vi ( mest jag) glodde så jag nästan tappade ögonen.
Handlar ganska så mycket miljömärkt men ibland är jag snål och jagar enbart röda priser å då är man inte miljösmart.

nillas liv på pinnen sa...

Jag handlar alltid KRAV-bananer eftersom det sprutas så mycket gift på de andra. Inte bra för oss som äter bananerna och framförallt inte bra för de som jobbar på plantagerna.
I övrigt gläder det mig att det är 22 grader hemma. Hoppas det håller i sig.

Tantaluran sa...

vill bara önska glad midsommar!

Anonym sa...

Försöker handla ekologiskt och närodlat om det finns möjlighet. Nu ska vi snart flytta till malmö och vi har valt att sälja bilen och åka kommunalt, buss och tåg =)

ha en ljuvlig dag
kram från bella

Lysande ögonblick! sa...

Jag är en såndan där fryspelle. Gillar inte att jag fryser så, men ska verkligen kläa av mig i sommar. :) Ja, det är min plan. hihi.

Kram och glad midsommar!

Anonym sa...

Vet inte om jag handlar så värst miljösmart, men jag tänker på hönorna och jag källsorterar alltid! Och jag tänker på att ta på mig på jacka, eller åtminstone kofta, när jag åker och handlar. För det har blivit så himla kallt i den affären där jag handlar! Det är kanske bra för varorna men inte för kommersen. Jag skyndar mig igenom större delen av affären för att jag fryser så! Inga spontanköp där inte!