söndag 27 november 2011

Ibland händer det även mig

Ordning är något som jag oftast inte har koll på. Men ibland händer det att jag helt oväntat gör ordningsamma saker. Sambon har åkt iväg för att vindsurfa för en liten stund sedan. Innan han åkte iväg rev han runt i garderoben i hallen. Han letade efter sina skidbyxor (fråga mig inte om orsaken till det - please). Var faan är mina skidbyxor undrade han inte så stillsamt. När hade du dem sist? frågade jag. Ni vet så frågar man alltid för då brukar det gå upp ett ljus hos den som letar. Tyvärr tände jag inga ljus hos Sambon med den frågan. Har du haft dem i vinter? frågade jag då. Jag vet inte riktigt vad jag menade med den frågan men jag tror jag syftade på i vintras och inte den här vintern för den har ju inte dykt upp ännu. Det är klart jag har haft dem på vintern svarade Sambon. Då slog det mig att igår då jag kröp omkring i förrådet på övervåningen på jakt efter stakar och dylikt så passade jag på att lägga alla vinterkläder som jag hittade i en särskild hög så att de skulle vara lätta att hitta då den stunden kom. Jag sprang utan ett ord upp på övervåningen. Där låg Sambons skidbyxor!! Jag hade alltså varit så ordningsam någon gång i våras  (det kan ha varit under min semester i början på juni) att jag burit upp alla vinterkläderna från vår stora hallgarderob och lagt dem för förvaring i förrådet. Fantastic! Synd att inte Sambon uppskattade det. Nu har han åkt iväg.

Vi har fått upp alla stjärnor, bollar och stakar i alla fönster här hemma nu. Vi har fått upp en ljusgardin på räcket vid altanen på framsidan av huset också. Nu lyser allt så fint. Det är nästan så att jag känner mig lite religiös. Jag hatar Markslöjd men jag hatar inte Zlatan.

I eftermiddag ska jag träffa Svägerskan. Vi ska gå på öppet hus hos Martha Mildred.

7 kommentarer:

Fru Venus sa...

Jag tycker du hade superbra ordning, synd att inte sambon uppskattade det bara ;-) Hoppas han inte windsurfar med skidbyxor.

nillas liv på pinnen sa...

Oj, så ordningssam är aldrig jag. Tror aldrig att det hänt att jag lagt alla vinterkläder i en hög.

Maj Korner sa...

Min vinterkappa har hängt i hallen hela sommaren. Men kängorna putsade jag och ställde in i garderoben när säsongen var slut.

Maria sa...

Ibland är det bra att vara (o)organiserad!!

mockapocka sa...

Den är annars väldigt bra den där frågan, "när hade du dem sist". Den brukar jag ställa till mig själv också.

Shamrock sa...

Han ska inte gnälla på din ordning, han verkar ju inte ha bättre ordning själv

Knasterfaster sa...

Fru Venus: "Vissa" behöver ha allt precis framför ögonen för att hitta det.
Nilla: Högar är bra till mycket.
Maj Korner: En kappa mer eller mindre i hallen gör ingen skillnad. Skor kan det lätt bli för många av däremot.
Maria: Ja, för man blir så glad när man hittar något!
Mockapocka: Lägger du någonsin undan din skidhjälm?
Shamrock: Jag hade inte kunnat sagt det bättre själv.