tisdag 24 januari 2012

Bara en massa hinder

Imorgon börjar marknaden i min stad. Den håller på i tre dagar. Det är en gammal tradition sedan 1300-talet. Marknaden heter Hindersmässan. När det är Hindersmässa är det nästan alltid extra kallt.
Det var många år sedan jag gick på Hindersmässan. Jag brukar mest bara irritera mig på den eftersom den har hindrat mig att ta mig hem från jobbet. Jag har varit tvungen att gå eller cykla långa omvägar för att ta mig hem eftersom vägarna har varit avspärrade från trafik. Det har gjort mig på dåligt humör. Nu har jag bytt jobb och jag cyklar inte genom stan längre. Imorgon ska jag gå en endagsutbildning för brandombud på min gamla arbetsplats. Just nu känner jag mig lite sugen på marknadskarameller och strömmingsburgare.

Idag låste jag in min skåpnyckel i omklädningsrummet på jobbet. Jag låste in reservnyckeln också. Det var klantigt gjort av mig. Sambon fick komma med en bultsax och rädda mig när arbetsdagen var slut. Jag klippte själv upp hänglåset med bultsaxen. Det var tungt och trögt men det gick. Om det inte hade gått hade jag fått åka hem i arbetskläderna.

4 kommentarer:

Shamrock sa...

Visst kan man bli irriterad på sig själv när man gör sånt

Helena sa...

Men det är roligt för oss när du är klantig! :D

Singelmamman sa...

Funderar på hur du lyckades låsa in både skåpnyckeln och reservnyckeln. I samma skåp? Nä så var det nog inte, men hur var det?

Knasterfaster sa...

Singelmamman: hänglåset behövde jag inte låsa med nyckel. Båda nycklarna låg inne i skåpet.