lördag 7 januari 2012

Vänskap

Hade tänkt berätta för er om mitt komplicerade förhållande till vänskap. Tänkte börja med en händelse då jag var i 8 - 9 års åldern. En av klassens mest populära tjejer frågade om jag ville komma hem till henne och leka efter skolan. OM jag ville! Det var som att bli hembjuden till Drottningen, typ. Vi skulle mötas ute på gården där hon bodde. Där stod jag och väntade i två timmar (kan ha varit mer, kan ha varit mindre, minnet sviker). Hon kom inte. Nästa dag i skolan fick jag veta att hon åkt och handlat tillsammans med sin mamma istället. Vi lekte aldrig mer. Vill inte trötta ut er med sådana historier. Det skulle framställa mig som en riktig bitterf***a och jag är inte bitter.
Orsaken till mina tankar om vänskap var ett meningsutbyte mellan mig och Mellan i förmiddags. Jag går inte närmare in på det här. Vi tyckte olika han och jag.
Hörrni mina vänner, är det någon av er som någonsin har rivit en trapp och ersatt den med en ny? Sambon och jag funderar på att riva vår kollosalt utrymmeskrävande trapp som vi har mellan våningsplanen här hemma. Vi tänkte ersätta den med en spiraltrappa för att få ett större kök. Någon som har en eller flera åsikter om det?
Jag har en massa ärvt guld som ligger och skräpar här och där. Någon som vet vad det kan vara värt att sälja det? Det är några guldringar och en halv cm bred halskedja med öppningsbar berlock bl.a. Räcker det till en ny dator tror ni? Räcker det till en ny trapp?

10 kommentarer:

Fru Gårman sa...

Det där med vänskap är inte helt enkelt. Guldet räcker nog till en dator i alla fall gissar jag på.

Fru Venus sa...

En ny dator kan det ev räcka till, men tyvärr ingen hel trapp, kanske några steg? Jag har sålt mycket guld, har varit bra priser. Vänskap, har jag lärt mig, beter sig på olika sätt med olika personer. Kram raring :-)

Mallan sa...

Det finns massor av företag som tar emot guld, googla och jämför priser!

Gafflan sa...

Om vänskapsrelationer skulle jag kunna skriva en hel roman av besvikelser och knivar i ryggen men jag är inte heller en bitterf***a så jag rotar inte i det.
Lycka till med trappa och guld. :D

Malde sa...

Guldpriser kan du jämföra här:
http://www.guldpris.se/?gclid=COzX6dXcvq0CFWwumAodCT7KAw

Vänskap kan vara krångligt.

Singelmamman sa...

Guldbrev.se har jag använt den senaste tiden. (tror jag att det var, jo det var det alldeles säkert) och de har ett bra pris vill jag minnas. Men de räknar bort ev stenar.

Vänskap är lurigt. Och killar/män har inte alltid samma syn på vänskap som jag har.

Osloskånskan sa...

En spiraltrappa låter jättefint!

Helena sa...

Räcker säkert till en dator, men knappast en trapp. Trappstege kanske.

Fru Hansson sa...

Trapp och guld har jag inga kommentarer om men det där med vänskap är klurigt. Det blir jag påmind om, mer eller mindre dagligen, av 8-åringen som är
osams med någon som han aldrig ska leka med igen, fast som han glatt leker med igen redan nästa dag!

Suzan sa...

Gå i på FS-guld o kika på deras grampris, tror man kan skicka till dom också men annars finns dom på odenplan i sthlm o betalar bäst av alla!