torsdag 15 april 2010

Läxor

Minsta har så mycket läxor tycker jag. Tyvärr har jag(!) varit slarvig så han har missat att lämna in fredagsläxan flera fredagar nu. Eftersom han nästan totalvägrar att läsa i skolan så har han extra läsläxa som han ska göra hemma. Helst ska han läsa en stund varje kväll. Det har jag också slarvat med så han har inte läst i läseboken sedan före påsk tror jag. Jag har fått honom att läsa ett ord någon kväll men det tycker jag inte räknas. Just nu har de dessutom läslustveckor och skall läsa en stund varje kväll. I förrgår hade han fått med sig skoldagboken hem eftersom han vägrat skriva i den i skolan. I tisdags fick han matteboken med sig hem för att komma ikapp. Han har tydligen inte räknat matten i skolan heller!? Matte har han annars haft lätt för. Igår hade vi en kamp här hemma som slutade i gråt och en bråkdel av läxorna gjorda. Gråten skyllde han på för många vikarier (vilket absolut är sant) och att nuvarande vikarie tror att han inte lyssnar när han tittar bort. Till imorgon skulle han skriva en recension. Han vägrade. Jag orkade inte ta upp samma kamp som igår. Han dikterade för mig och jag skrev på datorn. Sedan skulle jag skriva ut. Sambon har ju ändrat om så att det skall gå att skriva ut helt trådlöst...hm. Till slut gick det att skriva ut trådlöst. Största hjälpte mig. När jag tryckt på on/off-knappen på baksidan av skrivaren gick det riktigt bra!


Skrivaren står i vår garderob.
Servern drar lika mycket el som en 40 watts lampa säger sambon. 
Skrivaren står högt upp. Jag behöver ha en stol för att nå upp. 

6 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

För elever som "ligger efter", dvs inte har gjort lika mycket som klasskompisarna i en klass där alla förväntas jobba i samma takt och hinna med samma saker, blir det skitjobbigt om man börjar skicka hem uppgifter för att de ska tas igen hemma. Det är lätt att helt förstöra skollusten för barn på det sättet. Alla barn behöver vara lediga på kvällarna och inte ha saker hängande över sig som bara ger dåligt samvete och konflikter i hemmet.
Tycker jag! Som är läxmotståndare.

Knasterfaster sa...

Nilla: Det ÄR skitjobbigt! Minsta har ingen lust alls just nu och jag vet inte hur vi skall bära oss åt för att väcka den igen! Jag blir så ledsen över att det är så här. ):

Fru Venus sa...

Varför har inte min yngsta nilla till lärare? *suckar* Vi har just haft ett läxkrig, men om en helt annan sak. "J" vill göra läxorna, men just innan hon ska sova, vid 22.00 tiden, när ögonlocken redan håller på att falla ner...

Malla sa...

:( Men alltså...alla är ju inte lika, har ni pratat något med skolan? Som Nilla säger,det förstör ju bara lusten att lära om det ska vara påtvingat!
Kram på dig!

Knasterfaster sa...

Fru Venus: Eenergiförlusten man får när man skall bråka om läxor på kvällarna är verkligen jobbig )-:
Malla: Vi har pratat massor men jag ska nog ta upp frågan om läxor också. Kram tillbaka!

Lysande ögonblick! sa...

Åh jag hoppas att ni hittar en fin lösning. Kanske har lilla en period? Vi kan ju alla pendla lite fram och tillbaka, varför får inte barn det? Det blir bra, alla hittar vi våra lösningar. :-)