lördag 10 april 2010

Det var en fantastisk vårkonsert

Det var fantastiskt duktiga ungdomar på scenen på vårkonserten. Det var årskurs 3:or från en gymnasieskola här i stan. Sambons systerson var en av dem som stod på scenen. Det var därför vi var där. Det är något visst med ungdomar i den där åldern tycker jag. Det har halva inne i vuxenlivet liksom (ursäkta mitt vulgära uttryck). Musiken var väldigt varierad och gav nog något för alla smaker. Jag och sambon är inte så mycket för bensprattel (dans alltså).
Strax innan vi åkte så ringde svägerskan och berättade att hennes ex. också skulle vara på konserten på samma tid som  oss. Vi har inte träffat exet sedan han drabbades av den stora kärleken och svägerskan drabbades av otroheten för cirka 1 1/2 år sedan. Sambon blev nervös. Exet kom in i sambons liv när sambon var 14 år så han har betytt mycket för honom. Exet och svägerskan var tillsammans i nästan 30 år. Det är ju lite konstigt när en människa försvinner ut ur ens liv sådär.
Sambon och jag skulle fika innan konserten. Vi mötte exet på väg till fikastället. Det såg inte jag men sambon gjorde det så därför gjorde vi en konstig omväg som jag inte förstod varför vi gjorde... Fikat var gott men kort. Jag fick en latte med en skorpa. 108 kr för två kaffe och varsin skorpa. Är inte det dyrt för en fika?  Jag fikar inte särskilt ofta så jag vet inte sådant där.
På konserten lyckades vi undvika att se exet. Sambons systerson hade klipp av sig massor av hår och anlagt ett fin ansat skägg så det var knappt vi kände igen honom. Han är väluppfostrad så han kom fram och hälsade på oss i pausen.
Största har lagat middag åt oss i kväll. Spagetti och köttbullar. Det är så gott när man blir bjuden!

8 kommentarer:

Gafflan sa...

Det blir alltid lite konstigt när man möter människor som funnits länge i ens liv och helt plötsligt inte gör det längre. Inte undra på att han tog en omväg för att inte träffas.
108 kr tycker jag var väldigt dyrt men å andra sidan så fikar inte jag heller ofta ute...
Gulliga barn ni har som lagar mat, det spelar ingen roll vad det är, för mat man inte lagat själv smakar alltid gott :)

Y sa...

Låter som ni fick en fin stund ute trots storstadspris-fika och liten omväg ;). Det är knepigt det där med att hålla kontakten när par separerar, men samtidigt låter det ju jättetrist om sambon din och exet inte skulle kunna ha kvar sin vänskap trots förändrade relationer. Jag tänker att det nästan kunde vara att bli god förebild för barnen, visa att relationer till personer är personlig (inte har med omvärldens syn att göra),att livet går vidare, att man kan förlåta och så (fast det kanske inte går här)(nästan dumt kanske av mig att skriva, för jag vet ju inte er historia, så förlåt om detta låter fel)...
Min brors ex och jag träffas då och då för mysig fika trots att bror och exet hans har ett minst sagt rörigt förflutet och nästan noll kommunikation idag. Vi berör i princip aldrig den längre utan lever i och pratar om nuet när vi ses och då hittar vi andra roligare vardagssaker att fnissa åt. Samtidigt håller vi liv i en relation som våra barn tycker om att vi trivs i. Men visst tog det ett tag att hitta dit. Kanske ni gör det också en dag :)!
Kram idag!

Jenny sa...

Ditt namn har jag sett lite här och var, och idag kunde jag itne stå emot! Var tvungen att kika in. I'll be back!

Finnpajsaren sa...

Det var apdyrt. Men om du inte fikar så ofta var du väl värd det!
Mysigt att ni fick en stund tillsammans bara ni två, även om det blev lite smolk i bägaren då...
Tack för komplimangen hos mig, du är snäll du.
KRAM!

Knasterfaster sa...

Gafflan: Tänk att spagetti och köttbullar kan smaka så gott bara för att man blir bjuden!
Regnnatt: Jag håller med dig helt och fullt. Jag skulle vilja behålla kontakten med exet för barnens skull. Han har varit en god förebild för dem innan de separerade. Lite känns det som att vi också är ratade. Är det vi som ska ta kontakt med exet? Borde inte han visa fortsatt intresse för vår familj? Han kunde ha skickat födelsedagskort till våra barns födelsedagar åtminstone, tycker jag. Svägerskan håller kontakt med exets bröder, svägerskor och barnens kusiner på exet sida. Är det vi kvinnor som måste hålla kontakt och se till att relationerna fortsätter efter en separation? Det är inte lätt det här.

Knasterfaster sa...

Krakelspektakel: Välkommen hit! Titta gärna in snart igen!
Finnpajsaren: Det var mysigt att fika och skorporna var väldigt goda - det var sådana där italienska. Roligt att läsa att du blev glad över komplimangen jag gav dig. Tänk om jag hade haft en säck att dra över huvudet idag då hade jag kunnat springa efter dig och ropat! ;-D

Lysande ögonblick! sa...

Åh vad tråkigt. Separationer med många sårade känslor gör det ju ännu svårare. Hoppas de hittar en bra lösning allt eftersom.

Men väldigt fint att det blev servat spagetti och köttbullar av Största. Härligt! :-)

Knasterfaster sa...

Alexandra: Jag hoppas att vi får en fungerande relation med exet så småningom. Jag sörjer att våra barn har mist en vuxen som betydde mycket för dem.
Största lyckades perfekt med pastan! Det var så gott och vi hade en trevlig stund tillsammans vid middagen!