söndag 25 april 2010

Idag är det ingen idé

Vissa dagar är det ingen bra idé att städa. Idag har jag en sådan dag. Jag har börjat städa lite grann men när jag lyfter i något för att flytta det till ett annat ställe så är det något annat som ligger bredvid som ramlar till marken. Känner ni igen? Minstas kompis ringde och ville leka idag. Jag fick prata med kompisens pappa. Han var nyvaken. Undrar om han ens var vaken. Lite förvirrat blev. Kompisens pappa är lite lik Snickar-Matte förresten. Jag fick för mig att jag skulle röja lite innan de kom. Jag har ju en bäddsoffa i hallen t.ex. och där kan den ju inte stå och skräpa hur länge som helst. Jag började med att rensa upp bland skorna för att kompisen överhuvudtaget skulle kunna ta sig in. Jag stoppade  pressade in ett par skor i skohyllan och då hoppade några andra skor ut på golvet. Tre par skor fick stå kvar på golvet. Det såg ganska snygg ut faktiskt. När jag reste mig från golvet fick jag syn på all post och reklam som kommit under veckan och som samlats på hög på byrån i hallen. Oj, vilken hög!!! Det var inte bara post och reklam. Det var en burk med bly, en lavendelpåse, ett avbrutet cykelstöd, en schampoflaska, en insektsnyckel,  en tom tandbostförpackning, en massa kvitton, en burk flourtabletter och en avbitartång. Jag har nog glömt något... en kam. Jag började rensa. Det var då jag upptäckte att jag hade en sådan där dag då det inte är någon idé att ens försöka. Jag sopade upp kvittona som hade fallit till marken. Soffan ser ganska snygg ut där den står. Den är röd. Enligt feng shui ska man ju ha något rött i hallen. (Man ska ha fritt flöde och rent och snyggt också)
Sambon ska åka och köpa skyddsnät till studsmattan. Nu har Minstas kompisar Gurra och Lilla A kommit.

9 kommentarer:

Malla sa...

Ja, jag känner igen det. Idg har jag plockat i sovrummet. Vet inte hur länge jag fick hålla på, en sak ska dit, en annan dit, på vägen dit ramlar man på ngt annat..osv osv. Usch. Tur jag fick sovmorgon! Ha en bra dag :)

Fru Venus sa...

Röd soffa låter helt rätt, oavsett om det är feng skit eller nåt annat ;-) Ha en bra dag!

Gafflan sa...

Ibland vet man inte vart man ska börja! Jag brukar också flytta saker från en plats till en annan. Tröstlöst och hopplöst.
Jag önskar att jag kunde bli lite mer organiserad och att vi (i familjen) kunde bli bättre på att lägga saker på sin rätta plats med en gång!
Kram.

Lysande ögonblick! sa...

haha. Då är det lika bra att strunta i städningen. Det blir bara värre. Hoppas ni har haft en härlig helg! Kram.

Knasterfaster sa...

Malla: Usch för allt detta plockande med grejer hit och dit. Hoppas du blev nöjd med städningen av ert sovrum och att du fick en fin dag.
Fru Venus: Soffan står kvar!
Gafflan: Precis som om jag skulle ha skrivit kommentaren själv. Kram tillbaka.
Alexandra: Helgen har varit bra, tack! Låter härligt att få umgås med vänner så där som du har gjort under helgen. KRAM.

Y sa...

En gammal bekant med 5 (!) barn sa en gång till oss "att städa och hålla fint här är som att klättra upp för en påle med oljade händer - så fort man släpper greppet så åker man hela vägen ner igen". Så är det verkligen här ;). Oljade händer, det tänker jag ofta på och skrattar.
Feng shui är bra, jag gillar det och drar in lite shabby chic filosofi med. Röd soffa låter jättefint! Kram!

Mina dagar sa...

Hahahaha...ja, men så är det faktiskt ibland (ganska ofta) att det INTE är en bra dag att städa på! Konstigt men så är det! Ibland får man undan ALLT utan problem och ibland funkar det helt enkelt Inte????
(hormongrej kanske??)

Psst!
En burk bly????

Kram Eva

Knasterfaster sa...

Natt: Hahahaha, oljade händer, så rätt så rätt!!!
Jag skulle vilja ha lite mer feng shui här hemma.
Dag: Tyvärr är det ju oftast de där obraiga dagarna. Hormoner, hm. Kanske det. Kram.
Hahaha, jag trodde nog att fler skulle reagera på att jag har bly i hallen! Det är en liten rund burk men skott till ett luftgevär. Jag tror inte att det är bly egentligen. Kram.

Malla sa...

Du har fått en award av mig :)