lördag 17 april 2010

Mellansnack

Mellan och jag har haft ett snack idag. Om "sånt där" ni vet. Jag kände att det var dags för det. Ja, Mellan snackade inte så mycket förstås. Jag vet inte om han lyssnade heller. När jag började prata så skruvade han upp ljudet på datorn så han verkade inte så intresserad av vad jag sa. Jag har läst och hört att även kompisar "gör det" nu förtiden och även om han inte har börjat med "det" ännu så är det ju några saker jag vill att han skall veta. Jag började med att säga "det är inte säkert att tjejer vill bli kramade på", på det svarade han "ähm". Sen sa jag "om en tjej säger nej så menar hon nej" "det menar du inte!?" sa han med en menande blick. "Jag tycker att det är viktigt att du behandlar tjejer med respekt" sa jag. "Ok" sa han. Sen gav han mig den där blicken som säger: "Det räcker nu, vill du vara så snäll och lämna mitt rum". Då gick jag. Jag är är ändå ganska nöjd med vårt samtal. Jag fick fram det jag ville ha sagt - tror jag.

15 kommentarer:

Madlar sa...

Hahaha, vad du än sa så hade han redan koll på det. Som förälder är man ändå alltid sent ute.

Fru Venus sa...

:-) Jag skulle säga att du har klarat av kapitel 1 av 12. Grattis!

Malla sa...

Haha, :) Dessa samtal...

nillas liv på pinnen sa...

Hahahaha! Du är rolig. =)
De där samtalen blir aldrig som man tänker...

Ulrika sa...

Jag har ju inga barn så jag kan inte säga vad jag skulle ha sagt, men du har ju nämnt det hela och vill han så vet han ju vart han ska gå.

Sen så är dom nog mer försigkomna än vad föräldrarna skulle vilja men viktigaste är ju att visa att man bryr sig.
Tror jag iaf.

Lycka till ;)

Lysande ögonblick! sa...

Well done! Han vet att du bryr dig och sådan kärlek är ovärderlig.

Vad kul att du tyckte dockan var lite jag. Jag blev jätteglad. :-)

Kram på dig!

Knasterfaster sa...

Hej på er allesammans: Jag har talat om för Mellan att vi har gått igenom kapitel 1 av 12 i sexualkunskap idag. Han log lite snett och sa att han fått en del sådan kunskap i skolan. Då sa jag att vi kanske kan hoppa över några kapitel. Kapitel 12 får vi vänta med tills han fyllt 45 för det är så avancerat att inte ens jag har lärt mig det än ;-)

Alexandra: Jag blir så glad när jag har gjort någon annan glad! :-)

Mina dagar sa...

Hihi....han VET redan ALLT!!

Men jag tycker som du, att man som förälder måste säga nått om "det där". Men guuud ska det vara så svårt att säga när du ligger med en tjej eller har samlag eller k.....r näää det går bort som mammafras!!!!!!!
Jag tror han innerst inne är stolt över ATT du tog upp det även fast han inte visar det nu! Han KOMMER komma ihåg det som vuxen!!!!
BRA GJORT Knasterfaster!!!!!!!!

Sena lördagskramar Eva

oumberligating sa...

Om jag skriver en rad på en "främlings blogg" önskar Trevlig Fortsatt Helg och berättar att jag har "nybetsade tår" verkar det konstigt då?
Jag är bara 46 år så jag har ännu inte funnit svar på "allt", därför bloggar jag!
Mvh ifrån Oumberlige Peter!
PS: Fin och Trevlig blogg du har!

Knasterfaster sa...

Eva: Tack! :D
Peter: Nybetsade tår låter inte konstigt alls. Allt kan hända. Tack för besöket!

Gafflan sa...

Jag tror dom har koll på läget men det skadar inte att man pratar med dom i alla fall. Det är ju av kärleks skull man gör det :)

Knasterfaster sa...

Gafflan: Jag är ganska säker på att han har koll. Nu vet han att jag också har koll på läget. :)

Malla sa...

Hej! Nu startar utmaningen, jag har skrivit ett inlägg där jag länkat till alla som är med - jag önskar dig och alla andra lycka till, så uppdaterar jag nästa söndag hur det går för alla!
Skrik högt och ljudligt om du behöver extra pepp.

(yes, denna kommentar ser likadan ut hos alla som medverkar annars tar det ett halvår för mig att skicka till alla ;))

/Malla

Anonym sa...

Jag tror man får lov att plåga dem lite i alla fall. Mina fick den korta och koncisa varianten. Gå inte med på att göra något du inte vill själv, tvinga ingen annan att göra något de inte vill och se till att skydda dig med kondom! Kort men täcker det mesta.

Knasterfaster sa...

Hej frunatmaken! Välkommen hit! Ditt råd var kort koncist och bra. Jag har sagt nästan precis så till mina största killar men jag "glömde" säga det där om kondom. Det får bli lektion 2.