torsdag 28 april 2011

Jag smet

Eftermiddagsutbildningen avslutades redan kl 15.30 cirka. Då cyklade jag inte tillbaka till jobbet. Jag passade på att fixa låset på min cykel. Cykelnyckeln har varit av och suttit i låset sedan i höstas. Nu har jag en ny låskolv och nya fina nycklar. Jag överraskade mig själv med att köpa mig en ny cykelsadel också. Den som satt på cykeln hade jag flyttat från en gammal barncykel. Sambon gav mig en fin gelesadel i födelsedagspresent för några år sedan men den blev uppäten av skator (tror jag). Det var då jag tog en av barnens cykelsadlar. Jag har inte en barnrumpa nämligen så en ny damsadel behövdes sannerligen.
Vår familj äger 10 nio cyklar. (Mellans praocykel blev snodd för några veckor sedan).

Förmiddagsutbildningen klarade jag av på endast en och en halv timma cirka. Det var halva beräknade tiden enligt hon som utbildade mig. Jag hastade inte tillbaka till jobbet när jag var färdigutbildad. Häromdagen utrustade jag min arbetsplats med en verktygslåda med alla möjliga "bra-att-ha-verktyg". Tyvärr glömde jag införskaffa 5-56. En verktygslåda utan 5-56 är ingen välutrustad verktygslåda tänkte jag så jag cyklade till Claes Ohlsson och handlade det. Som utav en händelse ligger Claes Ohlsson granne med Hemtex så jag passade på att gå in där och handla något helt privat. Det var skönt att få det gjort. Sedan cyklade jag i alla fall till jobbet. Jag hann påbörja en lathund och äta lunch innan jag cyklade iväg till eftermiddagsutbildningen.

9 kommentarer:

Fru Venus sa...

Det ser ut som en riktigt bra dag i mina ögon :-) Men vad år en 5-56 eller vad det nu var?

Knasterfaster sa...

Fru Venus: 5-56 eller WD-40 måste du genast skaffa om du inte har det hemma. Det smörjer, driver ut fukt, löser rost, stoppar gnissel, rengör och skyddar.

nillas liv på pinnen sa...

Så där avslappnade borde alla arbetsdagar vara.

Malla sa...

oj,vad många cyklar. Vi har 6 st men en ska säljas.

Osloskånskan sa...

Ses vi till nästa helg? (hoppas)

Ulrika sa...

Ja, utan en 5-56 klarar man inte mycket på en arbetsplats som den du har. Tror jag.
Och du är effektiv på ditt arbete, lär dig dubbelt så fort som andra och hinner dubbelt så mycket som de tredje...

Och vad du cyklar. Hela tiden, jag är imponerad!

Jenny sa...

En cykelsadel ska vara vaddad rejält. Märkligt... egentligen, eftersom min egen bakdel redan är för-vaddad...
Hm.
Najs shoppe!

Shamrock sa...

Låter som en bra dag. Jag är imponerad av att du har kunnat cykla med en barnsadel - det hade inte jag klarat (den hade nog försvunnit)

Mina dagar sa...

Känner känslan av att...."fan va jag är bra som fixat låset" BRA jobbat faster!!!!

Nio cyklar oj oj.

Håller med 5-56 måste man ha hemma!

T
R
E
V
L
I
G

V
A
L
B
O
R
G