söndag 3 april 2011

Ont i halsen - hjälp!

Det känns som om jag har en förkylning på gång. Det svider i halsen och kittlar i näsan. Jag är sällan sjuk och jag vill absolut inte ha en förkylning just nu. Jag börjar arbeta på mitt nya jobb imorgon och då vill jag vara frisk. Hur brukar ni göra för att mota förkylningar? 

Sopranos kokbok : Sammanställd av Artie Bucco (kartonnage)Vi öppnade Riojavinet igår kväll och Sambon och jag tog varsitt litet glas. Det var ett gott vin. Det passade bra till pasta med Tony Soprano-sås. (Jag har Sopranos kokbok men just den här såsen hittade jag på helt själv). Vinet passade bra till ostbågar också. 

Sambon har lovat att han och jag ska cykla den nya vägen till mitt nya jobb idag. I november förra året invigdes en ny väg och en ny bro över järnvägen och vips så fick jag en ny och bättre väg till mitt nya jobb.

Visionsbilden innan brobygget startade. Akvarell av Terttu Nilsson på Gustavsviksbron

7 kommentarer:

Singelmamman sa...

Jag gör aldrig något om förkylning är på gång. Jo förresten, te och varmt och sova lite extra. Hur gör du din Sopranosås?

Sara sa...

Gurgla saltvatten ofta, samt dricka mycket vatten. Sova mer är såklart toppen, men det brukar jag inte lyckas med.

Knasterfaster sa...

Singelmamman: Jag slappade hela dagen igår. Idag vill jag göra något. Inte ligga under täcket. Såsen gjorde jag ungefär såhär: Fräste bacon och vitlök i en stekpanna. Hällde krossade tomater i en kastrull. La baconvitlöksfräset i kastrullen. Kokade upp. Rev ned 1 dl parmesanost. Hällde ned 1 dl cremefraiche med franska örter och 1 1/2 dl grädde. Kryddade med basilika, salt och peppar. Puttra en stund. Jag tycker inte så mycket om champinjoner men det hade nog varit gott att ha i också.
Sara: Jag ska helt klart dricka massor. Gurgla med saltvatten - kanske.

nillas liv på pinnen sa...

Vilken fin bild! Har du ritat den själv?

Jag motar förkylning med en vitlök. Ta bort skalet på klyftorna och tugga i dig. Kanske inte blir en hit bland dina nya arbetskompisar men du slipper förkylningen i alla fall.

Knasterfaster sa...

Nilla: Jag var rädd att jag skulle få just det tipset. Får jag inget bättre så blir det nog just det jag gör.
(Jag har lånat bilden på en reklamplats).

Ulrika sa...

Jag har inga tips. Jag brukar tänka att det som ska ut bör få komma ut.
Ibland har man ju känslan av att en förkylning ska bryta ut men som aldrig gör det. Då känner man sig risig länge istället.

Sen så får man väl köra med panodil och halstabletter.

Hoppas du kryar på dig så att du kan starta ditt nya jobb i fint skick!

Knasterfaster sa...

Ulrika: Jag brukar också tänka så men just nu längtar jag så fruktansvärt efter att få komma till mitt nya jobb och möta mina nya arbetskamrater och se det helt nybyggda stället. Det är därför jag inte vill bli sjuk just idag. Panodil - har det de på ICA? Strepsils har jag hemma. Jag har tagit två stycken idag.