torsdag 7 april 2011

Hemma

Nu har jag arbetat fast det känns inte så. Jag har mest pratat och pratat och fikat och lunchat och pratat och fikat. Men vet ni en sak? Det är också jobb! Vi måste prata ihop oss så därför pratar vi vitt och brett om det ena och det andra. Vi pratar om varandra och med varandra om var skåpen ska stå och hur många barn vi har och vem som ska beställa toapapper och hur kul det är med djur. Det tog 15 minuter för mig att cykla till jobbet i morse för det blåste medvind. Vi är tre sekreterare och vi kommer att få varsitt rum. Rummen är nästan identiska  och ligger på rad efter varandra. Den tredje sekreterare kommer på måndag och då ska vi bestämma vem som ska sitta i vilket rum. Vi har höj- och sänkbara skrivbord, två fina bokhyllor, och en fin kontorsstol och en stor anslagstavla på våra rum. Vi har hela receptionen för oss själva också och så äger vi förstås kopieringsrummet. Fönstren har persienner som man drar upp i stället för ned när solen skiner. Har ni sett sådana? Det är jättefiffigt och snyggt! Gemensamt för alla anställda i huset finns ett stort omklädningsrum med dusch i och så finns det två övernattningsrum och vi har ett enormt stort lunchrum med massor av mikrougnar och en lounge med orange stolar! Ni anar inte hur fint det är! Imorgon ska jag dit och jobba igen.

14 kommentarer:

Shamrock sa...

Det låter ju kanon. Hur lång tid tog det att cykla hem (hade du motvind då)?

Knasterfaster sa...

Shamrock: Det tog 25 minuter hem för jag var tvungen att stanna och pumpa framdäcket.

nillas liv på pinnen sa...

Ah, det låter kanon! =D
Kommer och kollar in de spännande persiennerna vad det lider.

Anonym sa...

Men, vad kan man få för jobb där? Jag tar vad som helst!

Knasterfaster sa...

Finnpajsaren: Kom och kika när vi har öppet hus!

Knasterfaster sa...

Nilla: De kan du se när du går förbi utanför också men du får komma in om jag är där!

mockapocka sa...

Men jösses! Var jobbar du människa? Och vad ingår i dina arbetsuppgifter mer än att prata med kollegorna (vilket i och för sig kan kännas fullt tillräckligt)? Låter som ett tppenställe om du frågar mig. Fast det har du ju inte gjort så den meningen kan du bortse ifrån om du vill.

Knasterfaster sa...

Mockapocka: Jag jobbar på ett vc och det betyder inte vattenclosett. I mina arbetsuppgifter ingår att vara trevlig.

Singelmamman sa...

Jag tror du har punka på däcket.
Bortsett från det känner jag starkt att jag gärna börjar pendla och jobba hos dig. Med dig. Förresten kan jag övernatta i ett av rummen lite då och då. Och prata, jösses så bra jag är på det.

Blåklinten sa...

Åh, vad fräscht det låter.
Du skulle se min arbetsplats (NOT)
Jobbar som enda kvinna ihop med nio gubbar i verkstads miljö och här är allt svart och skitigt som synden för jämnan. Det enda som är hyfsta rent o snyggt är mitt kontor. Och dit in ska dom helst inte komma tycker jag..(fast dom kan inte låta bli)

Lysande ögonblick! sa...

Men åh. Jag är så himla glad för dig. Det låter så spännande och roligt. Tänk. Ditt nya jobb med dina nya arbetskamrater. :)

Anonym sa...

Låter kanon det där! VC, står det möjligen för vårdcentral?

Malla sa...

haha "det betyder inte vattenclosett" :D Du är kul min vän!

Kan du säga mig, vad var det som fanns för roligt i närheten av er? Alltså typ ngt bad eller så. Vi planerar semester och det skulle vara kul om vi kunde ses!

Knasterfaster sa...

Singelmamman: Jag VET att jag har punka på det DÄR däcket. Det är bättre du övernattar här hemma hos mig känner jag.
Peatreak: Ditt jobb låter som ett ställe som jag skulle trivas på. Hos mer är det "nedskitat" med för mycket kärringar. Det kan lätt bli för "puttinuttigt och rosa" och det gillar inte jag. Det finns säkert väldigt många orsaker till att karlarna på ditt jobb inte kan låta bli att titta in till dig.
Lysande ögonblick: Det är lysande!
Fru Hansson: Ja.
Malla: Ha ha ha Jag har mejlat dig.