söndag 24 april 2011

Landat

Huvudvärken från hell har plågat min arma skalle under eftermiddagen idag. Har aldrig tidigare haft en sådan fruktansvärd huvudvärk under bilfärd förut. Jag rusade (snarare rörde mig i slowmotion) ut ur bilen och in i köket för att få tag i  huvudvärkstabletter när jag klev ur bilen här hemma. Två alvedon och en stor kopp starkt kaffe senare känner jag mig som en bättre ny ny och bättre människa. Huvudvärken kom sig av att jag har avstått kaffe sedan igår morse. Fråga mig inte varför. Jag har inget bra svar på frågan. Jag behandlades som en tedrickare och betedde mig därefter. Thats it.

Vi har som vanligt firat arbetat av påsken i svärmors stuga. Förra helgen sågade svärmors granne ned några av svärmors björkar för att få bättre sikt ned mot sjön. Som tack för sikten fick grannen även såga ned en pil som stod på svärmors tomt. Påsken har vi ägnat åt att bära och klyva ved. Vi har även eldat en hel del ris. Idag beskar svägerskan och jag några buskar ganska rejält. Svärmor bad oss ta åtminstone 20 cm. Svägerskan och jag tolkade de som att vi åtminstone kunde skära ned buskarna 60 cm så då gjorde vi det. Nu har vi en underbar sikt ut över sjön. Jag gav mig även på en gran som förfulade utsikten. När jag hade friserat granen fick Mellan fälla den med yxan. Det blev så bra! Svärmor hade införskaffad en liten motorsåg under veckan. Den fick Sambon och kusin Stor använda på de största stockarna från pilen. Mellan, kusin Liten  Största och kusin Stor yxade upp en massa ved. Vi bad dem inte göra det. Hade vi bett dem göra det så hade de inte orkat. Tonåringar är sådana. Vi la bara fram yxan. Vi skällde bara lite grann på Mellan när han stod och högg ved barfota men annars lät vi dem hållas. Nu är all ved huggen.

Jag tror att djuren som bor runt svärmors stuga är ovana vid att det vistas så mycket människor utomhus vid den här tiden på året. Vi såg så många vilda djur i helgen som vi aldrig har sett där förut. Vi såg huggormar. Först trodde vi att vi såg samma huggorm många gånger men sedan såg vi två ormar på samma gång och då bestämde vi oss för att det nog var fler än en orm där i gräset. (Mellan fick inte ta ett steg på tomten utan att ha skor eller stövlar på sig efter att jag insett att där fanns en massa huggormar att kliva på). Vi såg även två sorkar (Vi tror att det var sorkar i all fall. Det var ett par väldigt tjocka runda marsvinsliknande mörkbruna varelser som skuttade i gräset). Två ödlor såg jag. Jag vet inte hur många ödlor de andra såg. När jag friserade granen (klippte av grenar med en sekatör) snubblade jag lite grann. Jag tog ett steg bakåt och råkade trampa ned i ett dike där en groda  låg och simmade där i godan ro. Det var en väldigt stor groda. Den blev förskräckt då jag trampade på den och skuttade bort en bit. Jag ropade förstås på killarna för att de också skulle få se den. De kom i ett huj med sina mobiler för att ta kort på min nya kamrat. Två fina hackspettar av rasen mellanspett eller om det var skogsspett underhöll oss igår kväll då vi satt ute på altanen och åt middag. De var väldigt rara och söta. Sedan såg jag ganska många citronfjärilar och en sädesärla och ganska många andra fåglar men sedan var det nog inga fler djur. Jo en humla.

Eftersom jag fortfarande har liiiite huvudvärk så orkar jag inte visa er bilder på alla djuren. Om ni tjatar så kanske ni får se bilder imorgon.

Imorgon hoppas jag att jag är på shoppinghumör. Det har öppnat en New yorker-butik här nyligen men den tänker jag inte besöka imorgon.

7 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Jösses vad många djur! Ni måste ha varit långt ute i naturen.
Jag hörde om New Yorker idag när min yngsta sa till min äldsta att hon inte längre behövde åka och hälsa på henne i Malmö eftersom New Yorker nu finns i Örebro.

Lysande ögonblick! sa...

Jag vill se, jag vill se. Och du. Hoppas din huvudvärk är borta nu och att du får sova gott. Kram!!

Shamrock sa...

Välkommen hem från er safaritripp

Singelmamman sa...

Japp, jag vill absolut se alla djurbilder. Hoppas huvudvärken är borta helt imorgon.

Snäckskalsdalen. sa...

Ohhhh, huvudvärk, no good. Hoppas du mär bättre nu.
Agneta kram

Renée sa...

Hoppas du har jagat bort huvudvärken. Jag får oxå sådant om jag inte dricker kaffe, märkligt... Verkar vara ett huggorms-år i år. Hört flera som har sett dom.

Knasterfaster sa...

Nilla: Stugan ligger vid världen ände. Så skönt för din äldsta att slippa besök av lillsyrran (Eller?)
Alexandra: Huvudvärken flög all världens väg efter alvedon och kaffe.
Inga djurbilder men lite andra bilder i inlägget här ovanför.
Shamrock: Tack, jag är glad att jag överlevde.
Singelmamman: Vissa djurbilder (såsom ormar) skrämmer en del bloggläsare så jag avstår från att publicera dem. Djuren finns på bilderna här ovanför men de gömmer sig.
Agneta: Jag mår fenomenalt bra idag!
Renée: Jag har varit vid den stugan 21 somrar i rad och har endast sett en huggorm tidigare. Den låg på vägen ned till sjön. Usch, jag gillar inte att de är så många i år. Jag hade en mardröm om en huggorm inatt.