onsdag 13 april 2011

Snickerboa hoppfallera

Har varit och tittat på Mellans och hans klass som har framfört Musiksaga Astrid Lindgren. Det var så fantastiskt att se alla  9.orna sjunga, spela och uppträda som Astrid Lindgren-figurer. Alla små barn i publiken fick sitta längst fram närmast scenen och ungdomarna tilltalade och fick med den unga publiken under uppträdandena. Konserten varade bara en timme. Det var alldeles för kort tycker jag. Minsta följde inte med eftersom det inte bjöds på fika och så tycker han att han är för stor för Astrid Lindgren. Han gick på sin musiklektion på Kulturskolan istället.

Idag åt jag dagens lunch ute på en restaurang. Lunchen kostade 117 kronor. Det var den värd.. Det ingick efterrätt. Till efterrätt var det varm chokladsoppa med glass. Minns ni min spaning om män som äter lunch ute? Uppskattningsvis var det drygt 200 lunchgäster på restaurangen och jag gissar att 97% av dem var män.  När vi bli mansabstinenta på min arbetsplats så ska vi gå till den där restaurangen och äta igen. Jag tror inte att det är någon risk att jag blir mansabstinent för jag har ju Sambon och mina tre söner hemma som täcker mina behov. Men jag följer nog med dit ändå när de andra får abstinens. Det är trevligt att gå ut och äta ibland. Hästarna var ute i hagen då jag åt lunch men jag hade inte kameran med mig. När jag cyklade hem tog jag kort med mobilen på Ingenting men det blev ett så dåligt foto så det är ingen idé att ni får se det.

13 kommentarer:

Ulrika sa...

Chokladsoppa låter märkligt. Men gott. Var den varm?
Nu börjar jag tänka på flytande ljummen choklad med vaniljglass, gud så gott.

Det hade varit roligt att se på Snickerboa hoppfallera men det är lite för långt för mig att åka. Och så är jag ju itne förälder. Men iaf ;)

Fru Venus sa...

Jag fick chokladsoppsabstinens bara av att läsa detta! Skulle ha varit roligt att se Mellan och resten av gänget :-) Nattikram

Sus sa...

Klart du ska komma den 6 maj =)

Singelmamman sa...

Börjar med det som Sus skriver, ja, varför ska du inte komma? Vi får knöka ihop oss här, det ordnar sig alltid! Och Fru Venus, Osloskånskan och mina tonåringar, i alla fall dottern, känner du ju... :-)
Jag har mansabstinens så nästa gång jag ska till din stad ska jag komma en vardag så jag kan äta lunch där du åt lunch idag.

mockapocka sa...

Mansabstinens. Nytt ord. För mig alltså. Kan kanske vara användbart. Kan spara det just in case. Har ju också män så det räcker här hemma men man vet aldrig. Jag har fler ord i mitt arkiv som jag inte använder dagligen så varför skulle jag inte kunna ha ett till. Om jag exempelvis kommer till din (som även varit min) stad och går på den där restaurangen så kan det säkert vara bra att kunna ta till det där ordet. Då sitter det säkert en massa kvinnor där med just mansabstinens. Då kan ju jag prata om det med den jag äter tillsammans med.
Ja, jag tror jag har bestämt mig för att spara ordet.

Knasterfaster sa...

Ulrika: Chokladsoppan var varm och det var vaniljglass i den. Det var mmmmmm.
Fru Venus: Mellan satt mest i orkestern så just ikväll vara han inte utklädd. Inte mer utklädd än vanligt i alla fall.
Sus: Jag vet inte om jag vågar.
Singelmamman: Ja, de där som du räknar upp känner jag ju. Kan jag vara tonårsvakt medan du, Osloskånskan och Fru Venus är på bloggträff?
Mockapocka: Ordet mansabstinens var helt nytt för mig också men så har jag precis börjat arbeta inom öppenvården. I slutenvården hörde jag aldrig talas om den åkomman. Om du går till den restaurangen så sitter det högst 10 kvinnor där (för resten är män) och av de 10 kvinnorna kanske 8 lider av mansabstinens, en kanske lider av kvinnsabstinens och en kanske känner sig helt frisk. Vad vet jag?

Snäckskalsdalen. sa...

Många karlar på en gång, hoppas bara dom inte skrattade så där som karlar kan göra när dom är i en grupp för då avskyr jag alla karlar, konsekvent och alla över en kam.
Du var värd luch för pengarna, det tycker jag verkligen.
Kram

Knasterfaster sa...

Agneta: Nej, de här karlarna var väldigt lågmälda. Jag tror det var en hel del typ affärslunch så de uppförde sig. Kärringar som skrattar som bara kvinnor kan är inte heller trevligt att lyssna på.
KRAM

Shamrock sa...

Vad är det för skillnad på chokladsoppa och chokladsås?

Lysande ögonblick! sa...

Ja, visst är det trevligt att gå ut och äta lite då och då? Ombyte förnöjer. :)

Kram kära du!

Knasterfaster sa...

Shamrock: Skillnaden på chokladsoppa och chokladsås är att soppan tunnare och mer rinnig. Sås ringlar du över glassen men i soppan lägger du glass. Förstår du skillnaden?
Alexandra: Men jag kan inte gå ut och äta för 117 kronor allt för ofta. Vi passar på att gå ut och äta nu innan vi öppnar för sedan kommer vi inte hinna att göra det.

Mika sa...

Bara tanken på chokladsoppa får det att krylla sig i min mage! Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm! Vad gott!

Knasterfaster sa...

Mmmm, det var mumsigt!