tisdag 7 juni 2011

Oskar

Oskar (åskan) väckte oss inatt. Alla utom Mellan vaknade av en åskknall som skakade hela huset. Vi gick upp och drog ur alla elektriska apparater sedan gick vi och la oss igen. Minsta ville att vi skulle ta in djuren (marsvinen och kaninen) men det gjorde vi inte. Jag mötte Oskar när jag cyklade hem från jobbet också. Blixt och knall kom exakt samtidigt och det sprakade något alldeles  förskräckligt runt omkring mig.  Jag har aldrig varit så nära ett blixtnedslag förut. Tur att jag hade cykelhjälmen på mig för annars vet jag inte hur det hade gått. Det gjorde ont i öronen efteråt. Efter en stund mötte jag en brandbil som åkte åt det håll varifrån jag kom. Kanske åskan hade orsakat en brand. Jag stannade inte och tittade efter utan jag cyklade allt vad jag kunde för att komma hem så snabbt som möjligt. När jag var 500 meter från vårt hus började det regna och jag var sjöblöt när jag kom hem.

När jag var barn  bodde jag med min familj i en lägenhet. Vi hade en granne, en gammal dam, som hette Sonja (vila i frid). En gång då jag var kanske 11 - 12 år kom vår familj hem från en semesterresa mitt i sommaren. Då berättade tant Sonja, som hade varit vår hundvakt, att  "här har det åskat så att det har runkat i fönstren". Det tyckte jag lät väldigt konstigt och pinsamt.

7 kommentarer:

Renée sa...

HAHAHA! Den tanten visste nog inte vad hon pratade om!!!

Mika sa...

HAHAHAHAHAHAAAAA....HAHAHAHAHA....*kiknar*

Min granne var precis likadan... hon sa snoppen om ändarna på skosnörena och runka om sånt som drogs i. Väldigt förvirrande för en yngre människa att ha sådana samtal med äldre.

Maj Korner sa...

Den tanten använde ordet runka i `dess ursprungliga betydelse, men det var ju inte lätt för dig att veta!

Runka = vackla, vagga, gunga, vicka, vippa, svaja, svikta, skaka

Undrar vilka ord som kommer ha fått en annan betydelse när vi blir lika gamla som hon.

Shamrock sa...

Säger som MajK att det är ett gammalt hederligt svenskt ord. Vi kanske ska börja använda oss av det ordet igen

Fru Venus sa...

*asg* :-)) Vad skönt att du klarade dig undan Oskar ;-) Nu ska jag runka ner rullgardinen och ta natt!

Snäckskalsdalen. sa...

höööhöööö...jamen visst kan det göra det!
kram

nillas liv på pinnen sa...

Tur att vi har Maj som kan reda ut begreppen! Annars hade jag trott att hon var pervers tanten.