onsdag 28 september 2011

Höst

Zelda håller på att byta ut den bruna sommarpälsen mot en vacker grå vinterpäls. Hon låg och sov på sin värmedyna när jag kom hem idag. Det är därför hon har en så nyvaken blick.

Tack för alla kommentarer på mitt förra inlägg! Det var roligt att läsa om hur ni pillat och petat. Minns även  att jag fastnade på en glass en gång. Det var på vintern och det var en röd hallonsplitt som var köpt av Hemglassbilen. Det gjorde fruktansvärt ont att få bort glassen. En bit av tungan följde med. Jag åt inte gärna isglass efter den händelsen. Jag fastnade med tungan på handtaget till vår husport också. Då stod jag kvar med tungan mot handtaget tills jag kunde gå därifrån utan att skinnet lossnade. Det var efter glassincidenten. Det här hände innan jag hade börjat skolan så jag tror jag var 6 år ungefär.

I söndags såg jag en vinteroverall med ett litet barn i. Vinteroverallen var i en lekpark. Det var 19 grader varmt ute. Jag undrar om det barnet kommer att ha dubbla overaller när det är -20. Då kommer det barnet inte kunna röra sig. Stackars lilla barn.

11 kommentarer:

4U2 sa...

Fin kanin!

Singelmamman sa...

Men åh! Nu kommer jag ju på att jag också fastnat! På klassiskt vis i en svart ledstång, på väg in i mjölkbutiken. Med tungan. Men jag minns inte att det gjorde ont, bara att det smakade metall.

Shamrock sa...

Åh den glassen kommer jag ihåg. Den var jättegod

Stackars barn säger jag med

Malla sa...

Ja, just det! EN brostolpe slickade jag på en gång. Gjorde skitont att dra löss tungan!
Sen åkte jag på trappkanten, eller trappvangen heter det kanske, ner i räcerfart - jag och syster gjorde alltid det, från den åkningen har jag fortfarande ett fint ärr i pannan :)

Joanna Björkqvist sa...

Zelda är ett fint namn på den söta kaninen!

En av mina vänner köpte varsin kanin till barnen och de hette Claes och Casper. Det roligaste är att barnens pappa också heter Claes och han reser väldigt, väldigt mycket i sitt jobb.

Det låter väldigt festligt när de har Claes i en bur och tar ut honom då och då för att gosa med honom! Vilken Claes pratar de om liksom? Bästa sättet att hålla honom hemma är att ha honom i bur!

Fru Venus sa...

Hon är så söt Zelda :-) Hur tänker föräldrarna till den ungen? Jag har aldrig fastnat nånstans. Jo, i för små kläder som jag provat i butik. Inte kul :-( Nattikram raring

nillas liv på pinnen sa...

Usch, jag fastnade också med tungan på en lyktstolpe eller liknande när jag var liten. Har förträngt de exakta omständigheterna.

Mika sa...

Jag fastnade på stolpen vid isbanan en gång. Stod så snyggt där med tungan i vädret. Till slut fick jag panik och ryckte loss den. Kändes som halva satt kvar på stolpen.
Sedan gick det fem minuter så satt min klasskompis fast på samma stolpe... hahahaha... stackars min fröken. Hon måste undrat vad hon fått för barn i sin klass. Han fick inte panik utan stod kvar till dess att fröken hämtat ljummet vatten.
Än idag undrar jag om det var för att han var förtjust i mig eller om han visade mina andra klassisar vad jag hittat på.

Mina dagar sa...

Åh, sööööta Zelda!
Här har just Bosse bytt sin lite ljusbruna sommarpälsen och nu är han helt svart igen. Vi har hjälpt till genom att borsta honom, gud så mycket "hår" det blir!

Jag kan bli riktigt förbannad när jag ser hur påbyltade en del barn är!!
En gång sa jag till en mamma som var INOMHUS med sitt barn sovande i liggvagnen med full vinterklädsel och fårskinnstäcke + en tjock filt över det. Herregud då MÅSTE man ju säga till.
Hon bara skrattade och sa att hon har full koll och att det inte är någon fara??? morrrrr....

Kram Eva

Knasterfaster sa...

4U2: Tack!
Singelmamman: Mjölkbutiken?!
Shamrock: Jag minns också att den glassen smakade gott!
Malla: Aj, aj aj.
Nilla: Det ser väldigt gott ut när stolparna är frostade.
Mika: Det är klart han gjorde så för att han gillade dig. :)
Eva: Idag väger Zelda 2 kg och 15 hg. Zelda tyckte om att bli borstad. Tack för det tipset!
Är det för att föräldrarna själva är frusna som de byltar på sina barn så extremt?

Knasterfaster sa...

Oj oj oj, förlåt.
Joanna: Ha ha ha. :)
Fru Venus: Hur kom du loss ur kläderna? Fick du tillkalla hjälp?