fredag 16 september 2011

Som man bäddar får man ligga

File:James Grieve äpplen i korg.jpeg

Sambon och jag orkade inte plocka i ordning i tvättstugan igår kväll. Då kläckte jag ur mig "det är ingen ko på isen. Jag fixar tvättstugan imorgon". Det var väldigt fyndigt och välment sagt utav mig tycker jag. Om jag tänker efter så sa jag nog inte den där första meningen om kossan förresten. Anledningen till att vi behövde snygga till tvättstugan var att rörmokaren skulle komma idag klockan 16.00. Vår tvättstuga är så mycket mer än bara en vanligt simpel tvättstuga. Den är snickarbod, målarbod, förråd och soprum också. Soporna åkte vi och slängde igår kväll. Jag kom hem kl. 14.40 idag. Först tog jag en kopp kaffe och vilade en stund. Sedan tänkte jag. Jag funderade på vad en rörmokare egentligen vill se när den kommer. Jag kom fram till att rörmokaren nog ville se var vi har våra rör så jag började med att bereda väg in till badrummet på övervåningen. Det tog en stund. Förstår inte riktigt hur tonårspojkar använder badrummet men de gör det i alla fall inte på samma sätt som jag. Sedan gick jag ned och dammsög golvet i tvättstugan. Jag bestämde att rörmokare inte är så noga med hur det ser ut bara de kommer fram till rören. När dammsugaren ändå var framme så fick den ta en tur i vardagsrum och kök också. När dammsugningen var klar kom sambon hem, då var klockan 15.45. Klockan 16.30 kom rörmokaren. Jag tyckte att han var hyfsat bra på att hålla tiden. Han stod och rev sig i huvudet i en halvtimma och sedan behövde han åka han hem för det pep i hans mobil. "Nu vill dom att du kommer hem och lagar middag sa jag". "Jag hade hoppas att jag skulle slippa om jag blev kvar här länge" svarade rörmokaren. Nästa vecka ska rörmokaren prata med snickaren och sedan kommer vi få ett ritningsförslag på köket. Susanne/Marthamildred!!! Om du läser här så kanske du kan svara på den här frågan: Hur brett är ert kök och hur bred är er tvättstuga? (Susannes har ett så fint kök - ni skulle se det!).

Nu höll jag på att få hjärtsnörp för det körde upp en svart BMW(?) på vår garageuppfart. Jag tycker inte om att få oväntat besök. Puh, den backade ned igen! Det står en lång rad med bilar ute på vår gata ser jag nu. Det är tydligen fest på gång för de bär på stora paket och en kylväska.

Idag tog jag med äpplen från vår trädgård till mina arbetskamrater på jobbet. De tyckte att mina äpplen var jättegoda och det är de också. Det är James Grieve. Bilden har jag knyckt på Wikepedia. Hoppas det är tillåtet. Äppelsorten kommer ursprungligen från Skottland och James Grieve var den som drog upp äpplet.

6 kommentarer:

Fru Venus sa...

Var kan vi se Susannes kök?

Mika sa...

Jag vill också se hennes kök!

Förresten! Du skulle ju komma hit och äta muffe ikväll!!! Men du bloggar där i din stad... vilket innebär att du inte är här i min stad. Nåväl! Jag kan baka nya den dagen du bestämmer dig för att komma hit.

Kram
mika

Malla sa...

haha, du är kul!
hoppas ni får en alldeles fin afton :)

nillas liv på pinnen sa...

Ingen ko på isen är ett ordspråk i samma eminenta klass som man saknar inte kon förrän båset är tomt.
Mer ordspråk till folket!

Och färre oväntade besök, tack. På senaste tiden har mängden dörrförsäljare ökat och jag hurrar inte, om man säger så.

Knasterfaster sa...

Fru Venus: Hemma hos Susanne kan ni se hennes kök. Hon brukar ha öppet hus alla söndagar i advent. Här hittade jag några gamla bilder:
http://www.mysaratie.com/dokument/oppethus.html#

Unknown sa...

Så klart jag läser din blogg !
Jag ska ta kort så ni får se men vi har nog inget finare kök än de flesta, men mysigt är det med den gamla tegelväggen som min pappa förfasade sig över att vi plockat fram under putsen. Han har nämligen byggt huset en gång, närmare bestämt -68 och då slängde han bara ihop den murade väggen och hade inte en tanke på att hans tokiga dotter en dag skull blottlägga den!