fredag 18 februari 2011

Arbetsplatslösning

Min arbetskamrat Maggen har problem med nacken (också). Då och då när jag passerar hennes arbetsrum på dagarna brukar hon ropa på mig för att jag ska komma in till henne och knåda hennes nacke. Om det är något jag inte gillar så är det just att massera mina arbetskamrater. Jag vill helst inte ta i dem. Men jag har ställt upp och gjort det ändå eftersom just den här arbetskamraten mår bättre av lite beröring. Ibland måste man offra sig lite för att skapa bättre stämning på jobbet. Nu är det ju så att jag ska sluta arbeta där inom en snar framtid (Yuppie!!!) så då kände jag ett visst ansvar för att hitta en annan lösning på hennes nackproblem.  Beröringsproblemet får hon lösa på egen hand.  Igår tog jag helt resolut tag i en stor ommöblering av hennes rum. Jag vände på hennes skrivbord så att hon sitter och tittar ut i korridoren istället för in i väggen. Nu behöver hon inte vrida på huvudet varje gång någon går förbi ute i korridoren (det är lätt hänt att man gör så om man är lite nyfiken).
Den här veckan har jag rensat på jobbet. Det mesta är bortrensat, t.o.m. blommorna har jag gjort mig av med. Det står två kassar studentlitteratur i min garderob. De ska jag bära hem någon dag då jag får skjuts av sambon. Det är fem arbetsveckor kvar tills jag slutar. Maggen sa att jag måste lämna mitt nya arbetstelefonnummer till dem när jag slutar så att de kan ringa och rådfråga mig om de får problem med något som jag har skött hittills. Måste jag det?!?! Det vill jag inte. Hur kommer det sig att jag alltid skriver jobbrelaterade inlägg just på fredagar?
Nu ska jag tvinga Mellan att göra guacamole. Det blir tacos ikväll.

10 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Nej, det måste du inte! Du har ju slutat jobba där då. Förstår att de blir desperata vid tanken på att du försvinner (ingen annan där verkar vara lika problemlösningsorienterad som du, dessutom är du rolig och det är inte dom) men de får gilla läget! Acceptera! Att livet går vidare! Utan Knaster vid deras sida!

Ska jag ta ett snack med dom?

Oljekritan sa...

Jaha ...fru Venus sa att du va rolig..roligt att läsa din blogg ..
Vilken lycka att ha dig som arbetskamrat som knådar onda nacken..fast du tycker det är inte kul..snällt gjort..de kommer sakna dig då du slutar.--Fredagar, ja de är nåt konstigt..då tänker man på jobbet..och att det snart är måndag?
God helg//Karina
Ja Fru Venus, jag ansluter mig till denna blogg..verkar bra förslag

Anonym sa...

Bra problemlösning på hennes nackproblem och NEJ, när du slutar så måste du inte längre svara på några frågor därifrån, du behöver inte heller ta på någon av dina tidigare kollegor, du kan bara fokusera på dig och ditt nya ljuvliga jobb!

Renée sa...

Säg till dom att du debiterar en tusenlapp för varje fråga... Då ringer de nog inte...

Fru Venus sa...

Jag håller med Renée jag ;-) Vad dom kommer att sakna dig när du är borta! Jag hade ett litet *harkel* inlägg om dig i morse ;-) Kvällskram!

Melinda sa...

Lätt att man är snäll och svarar på frågor, vilket kan utnyttjas rejält! Tycker som systra min, debitera dem för varje fråga!!

Madlar sa...

Nja...tycker nog att du går vidare o låter dem klara sig själva för annars sitter du som en oavlönad konsult förutom ditt nya jobb som säkert behöver all din ork o energi.

Mika sa...

Jag tycker du ska skriva upp numret till fröken UR eller till någon telefonförsäljare.

Tantaluran sa...

Du får börja tänka mer på dig själv och mindre på andra!!

Shamrock sa...

Lämna INTE ditt nummer. Och om de ringer ska du ta konsultarvode (det är inte billigt)