tisdag 15 februari 2011

Heeeeeeej!!!

Hejsan hoppsan lillebror!

Har precis landat på min bak. Jobbade till 17.30 idag eftersom jag skulle åka med Sambon hem och han blev försenad på grund av ett fel som var trasigt i något datagrejs. Sedan var det raka vägen hem för att hämta Mellan  för transport till utvecklingssamtal på skolan. Det var ingen fara på taket när det gäller hans betyg tack och lov. Minns ni ÅP:et i svenska? Förra veckan läste jag att lärare inte får sänka elevernas betyg bara för att de missat att lämna in  inlämningsuppgifter. Så hon var allt ute och svävade lite där i höstas den där svenskaläraren. Nåja, det är inget att gräva ned sig i nu. Mellans ÅP i svenska revs idag. Han kommer att få minst godkänt i alla ämnen. Sambon skjutsade hem Mellan och mig och åkte tillbaka till jobbet. Han är kvar där fortfarande. Klockan 19.30 var middagen klar, tortellini med ost och skinka, sedan gick Mellan, Största och jag upp till Mellans rum för att göra gymnasievalet. Det var tur att Sambon inte var hemma när vi gjorde det. *suck*. Jag kommer inte att påstå att Mellan hade noll koll för han var 100 % säker på vad han ville välja i första hand, nämligen estetiska programmet med musikinriktning, men sedan var det stopp. Största och jag tyckte att han borde ha ett andra- och ett tredjehandsval också för säkerhets skull. Mellan valde som om han skulle handla plockgodis ungefär. Han valde lite på måfå och tog det han tyckte lät kul. Största sa åt honom att gå till syo imorgon och få lite mer hjälp med sina val... Ibland går det inte att begripa att Största och Mellan är bröder. Största hade stenkoll när han gjorde sitt gymnasieval för ett år sedan. Han var runt och tittade när gymnasieskolorna hade öppet hus och läste på nätet. Mellan väljer med hjälp av sin intuition (tror jag). Det blir nog bra ändå.
Mitt i det här inlägget blev jag störd av ett telefonsamtal.

Imorgon ska jag skriva om det här ämnet: Människor som inte lever sina egna liv och som inte går sina egna vägar. (Jag tror jag ska skriva om det. Jag kan ändra mig).

Ps. Idag fick jag nya bilder på min brorsdotterdotter på mejlen. Hon blev 3 månader igår. Ni skulle se hennes otroligt gulliga lilla bestämda haka! Hon har stora pigga ögon. Hon är 64 cm lång och väger 6015 g.

12 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Hej själv! Kram på sig!

Singelmamman sa...

Det blir nog bra även för Mellan. Jag misstänker att min yngsta kommer välja på det sättet, mer än den äldsta. Som likt din äldsta hade stenkoll på allt. Skönt med olika.

Gafflan sa...

Valet var det ja! Måste fixa med det nu i helgen. Min äldsta har tvärvänt från att stensäkert gå Estetiskt program men inriktning bild o from till att i första hand välja Naturprogrammet.
Att välja som Mellan tror jag blir bra och huvudsaken är ju att han är nöjd :D
Kram

Mina dagar sa...

Kommer ihåg att jag sa till sonen att välj nått du skulle tycka va kul så du får lite energi. Kärnämnena får du ju ändå! Skoltröttheten hade börjat gör sig tillkänna.
Han valde Estetisk med teaterinriktning.
Nu har han gjort nya val och bor och studerar i Lund på Universitetet. Civilekonom. Och jag är sååå stolt:)
Många val blir det här i livet och jag är 100 på att din kära Mellan kommer att välja rätt! Han har säkert en bra "magkännsla"!!!
Ha ha ha...är Största lite orolig för Mellans "magkännsla" så gulligt;)
- Gå till syo...hihihi
Kramar

nillas liv på pinnen sa...

Kommer han månne till min skola då? Vi tar emot alla elever från fullkollare till nollkollare.

Morgondagens ämne låter väldigt intressant. Jag sitter här imorgonbitti och väntar.

Knasterfaster sa...

OS: Kram kram.
SM: Ja, det är skönt att de är olika.
Gafflan: Mellan måste göra valet senast den 18/2.
Eva: Det går säkert alldeles förträffligt för Mellan precis som för din son :)
Nilla: Jag har försökt övertala honom att välja din skola men jag var nog för "på" så den valde han inte. Största påverkade nog en hel del också. Det var något om grisar?
Sitt inte och vänta imorgon bitti. Om jag skriver något om det där intressanta ämnet så skriver jag om det någon gång efter kl. 18.

Pillargontanten sa...

Åh, vad jag känner igen, det där, med valet alltså :)
Mina två stora, visste precis, och valde, snabbt och enkelt, den lilla däremot....
Men vi fick ju till det :)
Klässbols Gymnasium, i Arvika, ett kanonestet program, fast jag kanske har uppfattat att ni bor i Värmland, utan att ni gör det?

Knasterfaster sa...

Pillargontanten: Oj, jag visste inte att jag skrev på värmländska?! hihihi Nej, vi bor inte i Värmland. Vi bor i Närke.

Finnpajsaren sa...

Ja gud så olika syskon kan vara. I know!
Blev det samma skola som vår äldsta går i?

Lysande ögonblick! sa...

Tänk så olika det kan vara, och vilken tur det är. :-)

Tänk att den lilla knasterbrorsdotterdotter blivit så stor. :-)

Kram till dig!

Ulrika sa...

Hm. Vad kan jag ha för kommentar då?
ÅP har jag ingen aning om vad det är. SKola och barn, noll koll.
Hm..
Kul att höra om datagrejset iaf ;)

Kram!

Knasterfaster sa...

Finnpajsaren: Nej, det blev inte den skolan. :(
Alexandra: Det är verkligen skönt att de är så olika! Jag ska äntligen träffa min knasterbrorsdotterdotter nästa vecka!
Ulrika: Det var en bra kommentar. Sambon tyckte inte alls att det där datagrejset var kul. Han var riktigt förbannad. Det brukar han sällan bli på jobbet annars.