söndag 2 maj 2010

Är jag helt värdelös?

Har haft så mycket i skallen som jag hade kunnat blogga om idag men det stockade sig liksom och ingenting kom ut. Det började i morse med att sambon sa till mig att jag är helt värdelös på datorer. Det kan ju han kosta på sig att säga eftersom han har läst ADB-linjen eller vad den hette högskola och arbetat som datakonsult i 22 år. Jag är ju bara en glad amatör. Han sa inte att jag är värdelös. Han sa "Du borde verkligen lära dig mer om data" och det tolkade jag på mitt sätt. Han sa det bara för att jag hade lite problem när jag skulle deklarera. Jag deklarerade i Internet Explorer. Jag använder sällan Explorer för det ploppar upp så mycket frågor hela tiden som jag inte orkar ta ställning till. Det är antivirus hit och messenger dit och allt möjligt. Jag låg där i dubbelsängen och suckade lite, för det gör man ju när det tar tid att kommat dit man ska på datorn. Sambon tyckte att jag skulle deklarera med Bank-ID. Det orkade jag inte göra för dosan med sladden låg i kassaskåpet och kassaskåpet har vi inte i vårt sovrum. Så det gjorde jag inte. När jag hade deklarerat klart så stod det att jag skulle stänga ner webbläsaren. Det var då det blev problem. Jag klickade på krysset uppe i högra hörnet och då hängde sig hela skiten. Timglaset bara stod och irriterade mig så jag tryckte ctrl alt delete. Det brukar ju lösa det mesta. Ja och så suckade jag lite får sånt där är ju jobbigt. Det var då sambon sa att jag var värdelös på datorer. Vad är det för värdelöst med att trycka på krysset i övre högra hörnet för att stänga ned webbläsaren?!

Sen tänkte jag skriva om  hur det är att ha ett hus, att det är som att ha ett extra barn som alltid kräver uppmärksamhet men så kom jag inte längre i den där jämförelsen barn/hus så jag släppte det.

Jag har i fått en hel del gjort idag. Jag hade marsvinssläpp. Alla fyra marsvinen fick komma ut på grönbete. När de var ute så passade jag på att städa deras burar. Jag har rensat avlopp, skruvat bort hela avloppsröret faktiskt och sköljt igenom det ordentligt. Sambon, jag och Minsta var till köpcentret och handlade en pokémon film, en Asterix-film, en bok om en 100-åring, cykellyse, batterier och 8 svarta sopsäckar. På Rusta köpte vi en vaxduk och glass. Vi gick en sväng inne på Chili också men utan att handla något. Vädret har varit så härligt hela dagen så vi har både ätit lunch och fikat ute. Jag lånade ut en bunt kompostpåsar till grannen för deras hade tagit slut. Till middag gjorde jag en egenkomponerad fisksoppa som alla utom Minsta tyckte var jättegod.  Jag har läst bloggar lite då och då under dagen..

8 kommentarer:

Malla sa...

Klart du inte är värdelös, man kan ju helt enkelt inte var bäst på allt! :)

nillas liv på pinnen sa...

Deklarera? Det är väl inte dags för det nu hoppas jag?

Sen är du INTE värdelös på datorer. Det kan ju vem som helst se.

Finnpajsaren sa...

Haha, nä inte är du värdelös. Ctrl alt delete brukar ju lösa det mesta. Till och med krig har jag hört ;-)

Och hus... ja, som ett par tre ungar till minst. Idag försvann vårt vatten en sväng. Gah!

Ting sa...

Det var ju inte ditt fel med datorn!

Fru Venus sa...

Dör inte skiten när man klickar på krysset är det datorn som är värdelös, inte du! Synd att folk inte ville se på marsvinsutsläppet *asg* Kram

Ulrika sa...

Expert på datorer? Måste man vara det?
Jag är det inte. Maken fick sätta in nåt googleaktigt så att jag kan surfa om vår dator hänger sig igen.
Det gör den hela tiden, det arma stycket.

Tycker du verkar ha haft en toppendag, förutom datorskiten förstås.

Du är INTE värdelös på datorer som maken säger, det är datorn som är värdelös på människan!

Knasterfaster sa...

Malla: Nej, eller hur!?
Nilla: Sista dagen att lämna in deklarationen är imorgon. Skönt att ha gjort det i god tid. (;
Finnpajsaren: Tänk om ctrl alt delete kunde rensa köksbänkar. (;
Ting: Det försökte jag säga till sambon också. ):
Fru Venus: Bra då vet jag det! Nästa år skall jag annonsera mer inför marsvinsutsläppet. Hoppas det kommer fler då (;

Knasterfaster sa...

Ulrika: Så otroligt bra sagt utav din make!