onsdag 12 maj 2010

Jobbar på fredag

Är det bara jag som jobbar på fredag? Hur många semesterdagar har ni (ni som jobbar alltså)?. Jag har 31 dagar. De ska räcka till mycket. Jag jobbar inte så att jag kan få komp. 31 dagar skall räcka till läkar/tandläkarbesök, sportlov, påsklov, andra lovdagar, sommarlov och höstlov, några ensamma dagar tillsammans med mannen, på tu man handdagar med barnen och varamediskolandagar. Fram tills jag fyllde 40 hade jag 25 dagar. Idag fick jag höra på jobbet att kompdagar inte räknas. Vi som inte har komp tyckte att det är lite orättvis att de som har möjlighet att jobba in komp kan spara sin semester och ta komp istället då de gör en del av de saker jag räknade upp ovan. Hur då räknas inte? Får man inte göra något på sådana dagar? Ska man bara ligga och ta igen sig?

Jag har en fråga från sambon och mig. Svägerskans äldste tar studenten i år. Vilka är det som har med sig en skylt? Ni vet en sådan där rolig studentskylt. Ska vi ha en sådan? Jag har bara varit på min egen studentuppvaktning så jag vet inte.

God natt hörrni!

5 kommentarer:

Ting sa...

Jag jobbar på fredag och har bara 25 semesterdagar per år.
Jag kan inte ta ledigt när som helst.

Är det inte föräldrarna till studenten som tar med plakatet?

Malla sa...

Jag jobbar inte för jag har inget jobb :P Leon jobbar, tror jag iaf. Han har nog 25 sem.dagar.

Ang. skylt så kan nog vem som hest ha med, en del gör inga, andra gör flera!

Fru Venus sa...

Jag tror det är föräldrarna, men en del har ju flera skyltar! Slå inte något hårt i huvudet på mig nu, men jag har 38 sem dagar + 18 spl dagar + runt 6 - 10 komp dagar i året. Min arb givare ser helst att vi tar semesterpenningen i ledigt, så jag har 11 veckor + 1 dag betald semester... + kompdagar som jag tar ut klämdagar, och vi räknar inte lördagar. Vi får också gå till läkare och tandläkare på arbetstid. Jag känner igen att det här är en av anledningarna till att jag är kvar på mitt "skitjobb" :-)

Gafflan sa...

Jobbar inte på fredag och har bara 25 semesterdagar. Kan aldrig jobba över så att jag får komtid (jobbar ju inte heltid) och får heller inte del av arbetstidsförkortning. All annan ledighet (jag bestämmer själv) får bli obetald. För övrigt kan man inte spara semester hur länge som helst utan dom blir så småningom tvugna att ta ut den. Samma med kompen.
Det är pojkens föräldrar som ordnar med skylt som dom tar med sig när ni ska möta upp killen

Knasterfaster sa...

Ting: Visst är det nästan omöjligt att få de lediga dagarna att räcka till? ):
Malla: Det vore kul att göra en sådan där skylt!
Fru Venus: Ordna jobb åt mig på ditt arbete så kan jag bo i er stuga i veckorna(sköta om den och slänga en del "skräp" och vakta Zorra).Med 11 veckors semester så gör det inte så mycket om jag jobbar borta i veckorna. Deal?! :)))
Gafflan: Studenten har skilda föräldrar så då blir det väl två skyltar då. Stackars oss som har så lite ledighet. :(