måndag 17 maj 2010

Firar inte precis

Det här är 10:e bilden som jag publicerat här på min blogg. Vi brukar fira Största och Minsta samtidigt för de fyller år med en veckas mellanrum. 
Det var hos Malla jag hittade den här fotoutmaningen. 
Jag tycker att den som vill visar sin 10:e bloggbild för oss andra. 

Jag misslyckades totalt med min Malla-utmaning att cykla till jobbet minst 4 dagar i veckan och träna 2 - 3 gånger i veckan. Jag vet inte vad jag skall skylla på mer än att jag blev förkyld och hade feber 3 - 4 dagar och sedan regnade det visst alldeles förskräckligt en dag och då erbjöd sambon mig skjuts till jobbet. 

Har precis pratat med svärmor i telefon. Det går alltid i expressfart när hon ringer. Hon är så rädd att störa. Hon säger alltid att hon inte vill någonting och så tror hon att jag har något viktigt för mig, haha. Hon hade varit i stugan och rensat i rabatter och klipp gräs och nu var hon alldeles öm och stel i hela kroppen. Det tyckte hon var förskräckligt. Hon sa att hon är alldeles för lat i vanliga fall. Hon lat? Hahaha. Hon som cyklar härs och tvärs över hela stan och som hellre cyklar tre vändor med skräp till återvinningsstationen än tar bilen. Stavgångar minst 1 mil flera gånger per vecka tillsammans med en väninna och spelar boule. Hon fyller endast 75 år om några veckor. Hon brukar unna sig en liten chokladbit till kaffet någon kväll då och då och då är hon noga med att skölja munnen med ett glas vatten efteråt. Hon är otroligt ordentlig och sträng mot sig själv. Hur det är att ha en sådan svärmor? Inga kommentarer. Hon är i alla fall väldigt generös och snäll mot oss och barnbaren. Hur är era svärmödrar? 

9 kommentarer:

Malla sa...

kul att du la ut bilden :D
vilken stålsvärmor du har.

Jag mailar dig lite senare.

Fru Venus sa...

Min "svärmor"! Skämtar du? :-D

Madlar sa...

Nja...ang. sväris, vill väl men det blir oftast fel.

Alexandra sa...

Min svärmor är jättefin ochmenar väl på alla sätt. Men kanske kan en relation till dem förändras om barn kommer med i bilden? KRAM

Malin sa...

Min svärmor är oroväckande frånvarande. Visst skulle det egentligen kunna vara skönt då hon inte är så himla rolig, men då vi har en tvåårig son som säkert gärna skulle vilja träffa sin farmor så är det trist. Dessutom konstigt att hon tydligen inte vill vara en del av hans liv.

Ulrika sa...

Har ingen svärmor, hade en i förra förhållandet och hon var ingen favorit. Hon gjorde ingen hemlighet att hans ex var att föredra ;)

Nu har jag ingen för Makens mamma var död när vi träffades och det var min med så han har ingen heller.

Gafflan sa...

Jag gillar min svärmor för det mesta. Båda mina svärföräldrar fungerar lite som extra föräldrar och vi har en bra kontakt. Jag är dock glad att dom bor i ena änden av samhället och att vi bor i andra ;)

Knasterfaster sa...

Malla: Ja stålsvärmor det är hon verkligen!
Fru Venus: Nej, jag skämtar inte. Svärmödrar tål oftast inte skämt. (;
Madlar: Jo det känner jag igen. Försöker vara så till lags att det blir jobbigt. ):
Alexandra: Svärmor tyckte att vi var alldeles för unga när vi fick vårt första barn. Jag var 26 och sambon var 29. Hon har sagt många dumma saker till mig som gjort mig ledsen. ):
Malin: Så tråkigt. Jag har en arb.kamrat som har flera barnbarn. Hon verkar bara tycka att det är jobbigt och vill inte gärna vara barnvakt. Hoppas din svärmor ändrar sig.
Ulrika: Jag har ingen mamma. När hon levde så tyckte jag att svärmor och hon kompletterade varandra så bra för de var så totalt olika. Jag har nästan glömt att jag tyckte att mamma var jobbigt ibland också...
Gafflan: Jag gillar min svärmor för det mesta också. Hon bor i andra ändan av samhället vi bor i. Hon vill oss bara väl och ställer upp till 100 % om vi ber henne om hjälp. Hon har varit en väldigt bra farmor för barnen.

nillas liv på pinnen sa...

Min är död.

(Hjälp, nu kanske hon kommer tillbaka och spökar för mig?)