torsdag 13 maj 2010

Går det så går det

Ni vet vi gjorde ju i ordning ett tonårsrum i garaget förra sommaren. I vinter har det rummet fungerat som soptipp. Det har varit ganska praktiskt faktiskt. Igår kväll berättade Mellan för oss att han ska ha LAN i garagerummet idag. Sambon och jag har ägnat större delen av dagen till att åka till återvinningsstationen med allt skräp. Ärligt talat så var det mest säckar med urvuxna kläder som vi slängde till Myrorna.

Vi har varit och handlat krukväxter idag. Sambon fick välja 3 och jag valde 2 + 3, alltså inte 5 utan 2 och 3 betala för 1. Vet inte varför men nästan alla våra växter dör emellan åt. Det kan kanske bero på att vi glömmer bort att vattna dem.

Vi har hämtat en cykel från cykelverkstan och storhandlat på Willys. Jag packade kassarna på Willy. Jag tyckte att det var konstigt att Sambon hade köpt extra stark färsk röd peppar i lösvikt. Det hade han inte gjort. Mannen före oss hade köpt och glömt den. Hoppas han inte fick skäll av sin fru när han kom hem utan. Pepparn kostade 3.98. Tänk om han får dra dit pepparn växer! Jag har pepparn här. Jag orkar inte åka tillbaka med den till Willys. Hur skulle ni göra?

Idag har grannarna gjort Mellans jobb. Häcken som Mellan skulle ta ner gränsar mot grannarna nämligen. Jag antar att de kände sig stressade över att vi hade börjat ta ned den. De höll på och slet i ösregnet. Jag såg dem inte förrän de nästan var klara. Vi har inga fönster åt det hållet. Nu känner jag mig skyldig till att de kände att de var tvungna att klippa häck. Vi hade kommit överens med dem om att ta ned häcken men vi hade inte pratat om när vi skulle göra det. Ska jag gå och ge dem 1000 spänn tycker ni? Minus 50 kanske. Hoppas, hoppas hoppas att ni säger att jag inte ska göra det. Håller tummarna stenårt

Från och med nästa vecka har jag nytt schema på jobbet! Jag kommer att börja 08.30 varje dag istället för 08. Eftersom jag ändå alltid kommer 08.15 så tänkte jag att nog känns bättre att komma 15 minuter för tidigt än 15 minuter för sent. Jag kommer att sluta kl. 13 på torsdagar istället för att börja kl. 10.30 på fredagar. Nya schemat kommer att innebära att jag inte kan hämta Minsta på fritids mer än kanske en dag i veckan men  nu i vår har han ändå nästan alltid gått hem själv i alla fall. Jag har möjlighet att flexa. På torsdagar kan jag flexa ut redan kl. 12. Nu kanske jag äntligen kan hinna gå lite på stan helt på egen hand och titta i affärer utan att stressa innan jag cyklar hem. Det ska bli skönt!!! Det var faktiskt 16 år sedan jag kunde gå och strosa på stan för mig själv.

4 kommentarer:

Ulrika sa...

Ja, inte skulle då jag åka tillbaka med pepparn. Gubben får köpa ny helt enkelt, glömmer han packa ner den kan han dra dit pepparn växer *moahahaha*

Tycker ni gjort ett jättefint rum som säkert passar urfint till LAN. Förutom att det passar bra till förråd/sopstation också förstås.

Vi har en hel boda med saker/skräp som ska till soptippen. Det känns jättejättekul att börja röja i den bodan. Not!

Malla sa...

Hahah, låt gubben dra dit pepparn växer och behåll den du, det var ju inte så att du tog den med vilja!
du ska inte ge dom 1000 kr!
hoppas du hinner gå på stan i lugn och ro många ggr! kramen :)

Fru Venus sa...

Behåll pepparn och för tusan inte grannen pengar!Ingen tvingade väl dom ut i häcken!? Njut av dina strosa-på-stan stunder sen! Kram

Finnpajsaren sa...

Nej gud. Behåll. En gång fick jag med en entrecote hem som hamnat på vår sida om bandet. Inte åkte jag tillbaka med den.

Men vad säger mellan om att hans jobb, inkomst försvann?