fredag 24 september 2010

Ingen lugn, ingen ro

Minsta har cyklat iväg till skoldisco. Han ringde mig kl. 15.30 idag och frågade om han fick gå. Svårt. Jag ville inte ge besked direkt. Jag har dålig erfarenhet av skoldiscon med trötta sockerhöga barn. Det var länge sedan. Det var när Äldsta och Mellan var i hans ålder. Det här är Minstas första disco. Jag kommer inte vara lugn förrän han är hemma igen. Discot slutar kl. 20. Det kostar 30 kronor att gå in på discot. Det är väl ganska ok tycker jag. Inne på discot kan man köpa godis, chips och läsk. Brukar inte det ingå? Minsta gick dit med två kompisar och de hade 70 kronor med sig att köpa godis,chips och läsk för. De har varit på disco förut och visste hur mycket som brukade gå ut. 100 spänn för ett skoldisco i 3:an, är inte det hutlöst?!
Under det att jag skriver så grälar jag med sambon om stöket i hallen som han håller på och grejar med. Det är väl inte mina skolväskor, va?!!!!
Det är dålig stämning här. Zelda, kaninen, är också på dåligt humör. Hon biter marsvinet.
Mellan frågade mig igår om han fick åka till en kompis och lana ikväll. Jaa, sa jag. Nu har han precis talat om att det är ändrade planer så kompisarna kommer hit istället. Suck och stön! Han får fixa med det själv för jag orkar inte fixa sängplatser, dataplatser, planera mat m.m. Jag har ingen aning om vad vi ska äta till middag ikväll. Jag väntar bara på att sambon ryter åt mig att inte sitta här och att jag måste få ändan ur vagnen och tänka på familjen och dess överlevnad istället, dvs.åka och handla kvällsmat. Suck och stön igen!!!
Åhhhhh så jobbigt det är nu.
Ps. Minsta var i alla fall väldigt glad över att få gå på disco. Han kände sig så snygg i sin svarta skjorta, med luggen åt sidan och mobilen och pengarna i skjortfickan.

12 kommentarer:

Gafflan sa...

...men minsta är glad! Jag tycker det är skitjobbigt när ungarna vill ha övernattande kompisar här men jag tycker ändå inte att jag kan säga nej så oftast får jag bita i det sura äpplet. Tack för hjälpen förut med Bloglovin, det gick fint :D
Kramar

Fru Venus sa...

Åh gulle minsta :-) Skulle ha velat se honom! Vafför kan inte sambon handla och laga mat, va!? Kvällskram till dig!

Malla sa...

SÅ trist med dålig stämning, hoppas ni hinner fp lugn och ro och lite slapp och mys i varandras sällskap när alla är hemma :)
Inträde på ett disco i 3:an tycker jag låter urdumt?! Eller ja, om en dricka och fikabit ingår så OK. Hoppas iaf att han har det kul!
kram

Knasterfaster sa...

Gafflan: Ja, Minsta är glad! När han skulle gå så sa jag "Nu sköter du dig" så svarade han "det kommer inte vara några småungar där, bara vi som går i 3:an och 6:an". Han kände sig STOR. :)
Fru Venus: Han var fin! Det blir nästan alltid en tävlan mellan mig och sambon om vem som är tröttast på fredagar. Ibland vinner jag och ibland vinner han. Den som vinner slipper handla och laga mat.
Malla: Minsta glömde cykelnyckeln hemma så jag har varit där och låst cykeln vid halv 7 tiden och sedan trodde jag att discot slutade kl 8 så då stod jag där utanför. Det slutar 20.45!!! Jag handlade chips och läsk när jag ändå var ute och cyklade. Det myser jag med här alldeles ensam i köket just nu. En av Mellans kompisar har hunnit komma. De springer ut och in mellan inne och ute. När de slutat med det ska jag titta på TV. Sambon har nästan slocknat i sängen. Största datar. Nu letar Mellan efter en musmatta. Jag vill ha lugn och ro nu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Shamrock sa...

De är ju så gulliga när de går på disco (de som är små som minsta). Dessutom slutar ju dessa discon i lagom tid. Första gången dottern gick på tonårsdisco höll det på till midnatt och på vägen mötte jag brandbilarna som var på väg till samma disco (larmet hade gått).

Lana hela natten. Skönt att veta var de är men samtidigt jobbigt att ha dem hemma

Melinda sa...

Klart man är trött efter en veckas jobb. Hoppas du får lite lugn och ro nu då! Kram kram

nillas liv på pinnen sa...

Jag tror jag var på skoldisco i samma lokal som Minsta är. Fast det var på sjuttiotalet då. (jag bodde i Solfj.) Ett par tjejer i sexan (jag gick i fyran) var taskiga mot mig så jag vågade knappt gå in. Jag tror jag gick hem ganska tidigt.
Nu har nog Minsta kommit hem så då vet du hur det gick?

Mika sa...

Åh... skoldisco... det är något speciellt med det... aldrig har väl förväntningarna varit så höga som då...

Knasterfaster sa...

Shamrock: När jag kom dit kl. 18.30 så var polisen där. Som tur var kände jag igen den polisen. Hon är mamma till en flicka som går i 3:an. Nu har lanarna cyklat till McDonalds.
Melinda: Lite lugnare blev det när Minsta kom hem. Jag hoppas på lite mys med sambon sedan. ;)
Nilla: Det gick bra!!! De hade discot i matsalen. Ser nog ut som när du var där! Tråkigt att tjejerna i sexan var dumma mot dig. :(
Mika: Guskelov att förväntningarna infriades!

nillas liv på pinnen sa...

Aha, nej vårat disco var i fritidsgården, huset bakom Parkhallen. I matsalen (Br.sk.) åt vi mat.

Singelmamman sa...

Disco? *minns inte* men så gillade jag inte att dans heller. Inte då, inte nu.

Knasterfaster sa...

Nilla: På Gården har kyrkan aktiviteter på fredagskvällarna typ fritidsgård nu.
Singelmamman: När jag gick på mellanstadiet hade vi klassfest med dans var och varannan vecka. Jag tyckte det var kul att dansa då. I discooverall! Nu tycker jag inte om att dansa - tror jag. Jag gör det i alla fall inte ute bland folk. Ibland kan jag dansa lite här hemma.