onsdag 8 september 2010

Idag fick jag min chef att skratta...

Nu hoppas jag att jag får ett litet lönepåslag. 
så att hon grät. Vid förra årets medarbetarsamtal så ville hon att jag skulle bli lite mer social. Jag tycker att det där skrattet var värt minst 1000 kr mer i månadslön. Nu finns det nog inte ens så mycket som 1000 kr att fördela på oss tre sekreterare men drömmar måste man ju få ha!

Nu har jag lite att göra på jobbet igen. Idag (o)roade jag mig med att skriva upp allt jag gjorde förut och allt som jag inte gör nu. Det blev en ganska lång lista. Den tog en timma att skriva. Sådant som jag tycker är negativt skrev jag med röda bokstäver och det jag tycker är positivt skrev jag med gröna bokstäver. Det blev väldigt rött. När jag var klar mejlade jag listan till min chef. Hon kom in till mig efter några minuter med listan i näven. Hon började med att säga att hon tyckte att den var väldigt tydlig och bra och sedan var hon tvungen att sätta sig på min besöksstol eftersom hon började skratta så. Jag hade skrivit att jag inte kan ta emot praktikanter för jag har ju ingenting att visa. Det tyckte hon var oerhört kul!? Jag berättade för henne att jag helt sonika hade strukit min arbetsuppgift som heter "ringa om tömning när sekretesstunnan är full" för den blir ju aldrig full (den har inte ens varit lite smålullig sådär vad jag har märkt) så jag behöver aldrig ringa. Lite ifrågasatte jag även min funktion som brandombud för i den rollen har jag inte heller så mycket att göra. Den arbetsuppgiften lät jag dock stå kvar - med röd text. Jag lär hinna gå i pension innan sekretesstumman är full men en brand kan ju faktiskt uppstå när som helst. Hon sa att hon uppskattar att jag är så ärlig.

En härlig dag på jobbet! Det känns som om jag har uträttat mycket! Imorgon ska jag fråga om jag kan få rycka in och hjälpa till någonstans på kliniken där det saknas folk. Läkarbrist är det ju alltid och jag tycker att det skulle vara spännande att få vara med och söva ned patienter under en operation.

14 kommentarer:

Stina sa...

*s* Förhoppningsvis före operationen! ;)

Vad bra med tydlighet, mer av sånt!
Det kanske jag också borde göra...

Osloskånskan sa...

Ett välriktat slag i skallen...? ;D

Knasterfaster sa...

Stina: Jag tänkte att jag skulle hålla dem nedsövda under hela operationen. Jag hoppas att någon visar mig hur man gör. ;)

Shamrock sa...

Jag trodde att du satt i ett eget rum på jobbet. Hur ska du då kunna vara mer social? Ska du vara social med dig själv?

Jag är oxå brandombud - vi kanske kan ta och öva tillsammans

Mika sa...

*Hahahaha...* Vad underbart! Hur bra som helst med en lista!

...men vaddå mer social? Sa hon det? I så fall måste jag fråga:
Är din chef lite knepig?
Gillar dock att hon skrattade... Nu känner jag mig kluven... vet inte om jag gillar henne eller inte!

Rut-Knut-Tjut sa...

Klart värt bra lönepåök. Det förtjänas.

Fru Venus sa...

Jag hoppas att du får 10.000 mer i månaden, du underbare vän :-) Din lista, ditt inlägg och dina kommentarer hos mig ikväll är lysande skarpa och sociala *asg* KRAM raring!!

Shamrock sa...

Att vara social ska väl inte påverka lönesättningen?

Finnpajsaren sa...

känns tryggt att ha dig där som den som söver imorrn ;-)

Malla sa...

härligt med en bra dag på jobbet :) började du också skratta när hon skrattade så mkt? ibland gör jag det, om någon nästan skrattar ner sig så börjar jag också skratta fastän jag inte vet vad personen egentligen har roligt åt :)

Knasterfaster sa...

Osloskånskan: Är det så man gör?!
Shamrock: Jag har eget rum. Jag försöker underhålla mig själv på bästa sätt. På lunch och under fikorna så roar jag mina arb.kamrater. =)
Mika: Det var roligt att göra listan och så hade jag något att göra under tiden som jag gjorde den! Min chef är nog lite knepig men jag har börjat vänja mig vid henne. Vi har roligt det roligt tillsammans!
Rut-Knut-Tjut: Ja eller hur?!
Shamrock: Det kan man tycka. Tyvärr påverkas lönen av personkemin...
Finnpajsaren: Ska du sövas imorgon??? Jag kommer leta rätt på dig och hålla dig i handen! Kram.
Malla: Ja, vi skrattade åt mig tillsammans. Det var faktiskt riktigt kul. Vi har ungefär samma humor chefen och jag. Det är hon som har bott i Piteå. :)

Knasterfaster sa...

Shamrock: Jag glömde brandövningen. Du kan tända på hos mig så tänder jag på hos dig!!!

nillas liv på pinnen sa...

Wholy shit, idag går jag inte ut och riskerar hamna i en olycka!

Knasterfaster sa...

Nilla: Varför inte? Jag hade tagit väl hand om dig. :D