måndag 6 september 2010

Oj oj oj oj oj...

...ikväll var jag och Sambon inte vatten värda. Det var Minsta som var förskräckligt arg på oss. Han var arg för att vi inte var hemma förrän kl. 20 och gav honom mat. Han hade velat haft mat redan kl. 19. Vi fick veta att vi aldrig någonsin gör god mat på måndagar!? Han hade velat ha korvstroganoff med ris för det tycker han är gott sa han. Den uppvärmda tiikki masala som vi serverade fick honom att gråta av frustration och ilska. Han var faktiskt så hungrig nu när han hade fått vänta så länge att han var helt lam(!?) i högerarmen. Han visade oss hur han knappt kunde lyfta gaffeln. Enligt minsta så hade han inte hunnit äta mycket i skolan heller. Där serverades det korvstroganoff och ris idag(!). Han hann bara ta två tuggor. Alla lärarna har alltid så himla bråttom och stressar i matsalen så barnen hinner inte äta klart(!?). Vi frågade honom om han tagit något mellanmål när han kom hem från skolan idag. Nej, det hade han inte orkat. Förresten,sa han, så borde inte Mellan få någon höjd månadspeng (vilket vi diskuterat tidigare under eftermiddagen) för han gör inte mellanmål. Mellan säger bara "gör´t själv" då Minsta ber honom. Sambon och jag försökte bemöta hans ilska så gott vi kunde. Till slut fick vi honom att ta en "Ålands-macka"=rostat bröd med Ålands special ost på. Med  Ålandsmackan i magen så blev han vår glada och goa kille med glimten i ögat igen.
Kan det verkligen stämma att vi aldrig lagar god mat på måndagar?

12 kommentarer:

Singelmamman sa...

Låter tyvärr sannolikt i mina öron. Jag gör inte någon god mat på måndagar. Är för stressad för det.

Gafflan sa...

*Fniss* Hemskt, lam och allt elände ;D
Måndag brukar ju kanske inte vara en kulinarisk höjdardag hos oss heller men idag (jag vet inte vad det är med mig) stekte jag kotletter, skalade potatis, gjorde löksås, sallad och kokade broccoli...men i morgon kan det hända att det blir snabbmakaroner och färdiga köttbullar ;D
Tur att er goa, glada kille kom tillbaka efter mackan.
Kram

Melinda sa...

Njaa.. Låter mer som att han inte fått så mycket mat under dagen som han borde. (Stressen i matsalen är ju lite alarmerande..) Kanske skicka med ett mellanmål att äta lite senare under dagen?!

Malla sa...

ojsan, arg kille! måndagar kan nog lätt bli lite sådär halvbra i matväg :)

nillas liv på pinnen sa...

Klart ni inte lagar god mat på måndagar! Det finns det inga normala mammoroch pappor som gör. Bara såna där överambitösa perfektionister, och en sån vill man ju inte vara.

Fru Venus sa...

Oops! :-) Tänk att Ålands ost botar förlamingar! :-D

Rut-Knut-Tjut sa...

Uppmärksamt av honom att veta att man inte gör god mat på måndagar. Så är det här. Vi veckohandlar ofta på måndagkvällar så middagen på måndag blir oftast nåt tråk som man bara har hemma.

Mina dagar sa...

Oj oj...ibland får man bita ihop!
Tur att fick i sig lite Ålands ost mm:)
(satt här och skrattade högt när jag läste, du får till dina texter sååååå bra:))
Ha en fin tisdag!
Kram Eva

Madlar sa...

Aj, aj, lågt blodsocker gör ingen glad.

Alexandra sa...

Men vilken goding. Tänk vad lite mat kan göra. Jag tror dessutom att det inte hade spelat någon roll vilken dag det hade varit. :-)

Hoppas du har haft en bra dag! Kram

Nina sa...

påminner om en kille som vi huserar här... han påstår att grannfruns mat är mycket godare ... och frukosten skall vi inte tala om ..mycket bättre på andra sidan vägen tydligen....
sen brukar jag få sparken när han är på det humöret ... tss ...man kan väl inte få sparken som mammma ? Kan man ?

Knasterfaster sa...

Singelmamman: Man borde kanske äta tacos på måndagar!?
Gafflan: Härligt att du hade en sådan energi igår!
Melinda: Han kommer hem vid 14-tiden. Vi får nog ladda med bättre mellanmål här hemma.
Malla: Ha ha ha. Det är för roligt (men man måste ju hålla sig för skratt) när de är så där arga!
Nilla: Jag vill bara vara good enough!
Fru Venus: Japp, det kan ju vara bra att veta!
RTK: Han har minne om en elefant så han har säkert alldeles rätt i sitt påstående.
Eva: Tack. Trodde inte att jag fick fram hur arg han var...
Madlar: Nej, hujedamej. Idag bad han om att få en sådan där god kvällsmacka som han fick igår!
Alexandra: Han är underbar! Jag har haft en bra arb.dag idag. Tack.
Nina: Sparken kan man inte få som mamma. Ibland önskar jag att jag kunde säga upp mig men oftast älskar jag att vara förälder.