måndag 20 september 2010

Hej och god natt!

Jag lovade ju fler bilder från Danmark men det har visat sig att vi har mest filmer därifrån och filmerna tar gigantiskt med plats och jag kan inte förminska dem. Jag kanske kan men jag orkar inte försöka nu.

Ikväll har jag varit på föräldramöte på gymnasieskolan. De kommer att ha utvecklingssamtal också! När jag gick i gymnasiet så fick inte föräldrarna vara med alls. Allt var inte bättre förr minsann! Det var ett trevligt föräldramöte. Klassföreståndarna/mentorerna verkar vara bra även om den ena inte var så bra på huvudräkning då hon fick 1+1 till 3. Hon är inte mattelärare. Jag cyklade dit och hem med svägerskan eftersom våra söner går i samma klass. Det kändes annorlunda men tryggt och trevligt! På främre raden i klassrummet satt tre föräldrapar som alla bodde på samma gata. Så lustigt! Vi fick presentera oss och tala om vem vi var mamma/pappa till och så sa alla var de bodde också. Jag kommer bara ihåg vem svägerskan är mamma till och jag vet precis var hon bor. Jag har nästan glömt alla de andra föräldrarna redan. Det är 33 elever i klassen. Det mesta som vi fick information om kan man också läsa på skolans hemsida. Där kan man t.o.m. läsa vilka läxor de har varje vecka! Så spännande!

Nu tänker jag inte skriva något om valet.

Mellan praoar på grann-ICA den här och nästa vecka. När han var 7-8 år så var hans framtida yrkesdröm att jobba just där och ha ansvar för frukt och grönt!

Det var allt för idag. Tack och hej! God natt och sov gott!

12 kommentarer:

Singelmamman sa...

Ja just det ja, jag måste komma ihåg att kolla gymnasieskolans hemsida. Låter som exakt det möte jag var på för min äldsta, bortsett att jag inte hade någon svägerska bredvid mig och jag satt då rakt inte på främsta raden.

Fru Venus sa...

Det räcker väl om du kommer ihåg att äldsta går just där! ;-) Mailat dig!? KRAM

Rut-Knut-Tjut sa...

Det var kul med prao, får se om han fortfarande vill jobba där. Du får gå och handla mycket i veckan då bara för att få sträcka på dig lite av stolthet och se han sysselsätta sig där.

Malla sa...

Är det fortfarande hans drömyrke? :)

Alexandra sa...

Men, vad bra att kunna följa vilka läxor med mera de har på hemsidan. Superbra ju!!

Ha en fin dag kära du!

Knasterfaster sa...

Singelmamman: Svägerskan och jag satt längst bak! Hennes ex satt långt fram och vi ville inte sitta nära honom. Han hade fö en rosa skjorta.
Fru Venus: Har du verkligen det? Mejlat mig?! Jag tror jag kommer ihåg det jag behöver komma ihåg från mötet.
Malla: Nej, jag tror att han har andra drömmar nu. Helst vill han nog bli artist.
Alexandra: Jag har redan skrivit ut schemat för september och oktober! Det ser ganska så lungt ut fram till den 6/10 då har han Matte A-prov och den 8/10 prov i ekologi. Väldigt bra att ha koll! En annan sak som är bra är att lärarna arbetar i lag och en gång per månad samlas de och går igenom elev för elev. Då har alla lärare möjlighet att säga om det är något särskilt de lagt märke till eller så ang. varje enskild elev! Bra tycker jag! När jag gick på gymnasiet så upplevde jag mig som väldigt anonym och osynlig.

Felicia sa...

Jag kommer ihåg någon gång när vi var och hälsade på hos er för ganska många år sen. Då ville äldsta bli bonde :)

Knasterfaster sa...

Felicia: Bonde?! Det kommer jag inte ihåg. Han älskar fortfarande djur. :)

Shamrock sa...

Vad kul att hans barndomsdröm gått i uppfyllelse. Efter praon:n kanske han skaffar en ny dröm. Själv vill jag jobba med delfiner eller som testare av bergochdalbanor

Knasterfaster sa...

Shamrock: Jag vill också jobba med delfiner!!! I flera år har jag velat åka till Kolmården för att titta på delfinerna men ingen i min familj är intresserad av att åka med. Testa bergochdalbanor låter som en lek med döden. ;)

Finnpajsaren sa...

Då måste jag nog åka och köpa lite frukt nån dag :-)

Knasterfaster sa...

Finnpajsaren: Ja, gör det! Han plockar upp varor lite överallt i butiken. Han jobbar kl. 08 - 16. Han sov när vi kom hem kl. 20.30 och sover fortfarande! Det tar tydligen på krafterna att jobba. :)