torsdag 30 september 2010

Mycket märkligt

Idag var jag med och firade av en kvinna som gick i pension. Det var en kvinna som har varit väldig aktiv engagerad och yrkesstolt. Jag har uppfattat det som att hon har varit en klippa och fungerat som spindeln i nätet på sin arbetsplats. När jag utbildade mig till läk.sekr så var hon en av lärarna. Jag minns inte hur länge de sa att hon arbetat på sjukhuset men hon har arbetat på samma klinik sedan 1999. Hennes chef höll ett långt tal om hennes yrkesverksamma liv. Hon fick blommor och presenter. Vi som var där bjöds på tårta och kaffe. Jag tror att vi var ungefär 40 personer som var där för att fira henne. Det märkliga var att där var inte en enda man. Inte en enda av manligt kön. Inga karlar alls. (Förutom de två vaktmästarna som kom eftersom brandlarmet varnat för larm då en kandelaber med ljus stod för nära en rökdetektor). En man (en läkare) hade skickat en hälsning och en ursäkt för att han inte kunde komma för att han var på kurs. Sjukhus är  i och för sig en kvinnodominerad arbetsplats men nog måste hon väl ha arbetat med, servat, ställt upp, varit trevlig och tillmötesgående, lojal och visat arbetsvilja åt några karlar också under de år som hon arbetat på sjukhuset? Inte en enda man kom och firade av henne! Jag tyckte det var mycket märkligt. Sorgligt.

5 kommentarer:

Malla sa...

konstigt...?! JO.

Mika sa...

Väldigt märkliga en del av dom där männen... Undrar varför dom inte dök upp. Kan dom ha känt sig överflödiga eller oviktiga? Kanske tyckte dom att det var oviktigt att gå...?
Kanske saknar dom social kompetens?

Fru Venus sa...

Sorgligt, ja. Konstigt, hm... Men SKITDÅLIGT!! Kvällskram!!

nillas liv på pinnen sa...

Jag undrar hur många kvinnor som är med och firar av en manlig läkare som går i pension? Många förmodligen. Man märker på alla möjliga sätt att vi lever i ett samhhälle där män generellt värderas högre.

Knasterfaster sa...

Malla: Ja, visst är det!
Mika: Jag tror att dina två sista meningar stämmer ganska väl...
Fru Venus: Ja, VERKLIGEN!
Nilla: Ha ha ha. Hade det varit en manlig läkare som gått i pension så hade det varit massor av kvinnor där, det är då ett som är säkert! Jag hoppas verkligen att vi har lyckats lära våra söner att alla människor är lika värda oavsett allt.