torsdag 30 september 2010

Hittan och dittan och klimakteriet

Fru Venus har haft funderingar kring sin kropp idag. Nu sover hon säkert redan för hos henne på Åland är klockan redan 23.52. Jag kom att tänka på att året då jag kom in i mitt klimakterietillstånd så förbrukade jag  ganska många grav-tester eftersom kroppen signalerade att den var gravid. Jag var "endast" 38 år så jag hade inte en tanke på att jag kunde ha kommit in i klimakteriet.

Läs här om när jag blev undersökt hittan och dittan. Börja läs i stycket som börjar med "Den här veckan..." Där skriver jag om hur det var när jag tog cellprov senast. Hm, jag ser att det var ett och ett halvt år sedan jag skrev om det där. Jag har inte varit på den där Läkargruppen ännu.... Man borde kanske göra en besiktning...

Hallå, ni som är pre- eller post-menopaus! Går ni på regelbundna besök hos någon "hus"-läkare eller liknande? När går man egentligen till en gynekolog? Jag har bara varit hos barnmorska och på specilistmödravården men det var ju förstås när jag fortfarande var i fertil ålder.

10 kommentarer:

Veronica sa...

Min kropp håller på och jävlas med mig och jag har mått dåligt ett par år, men läkare jag träffar vägrar lyssna på mig och göra de tester som kan göras för att se hur mina hormonnivåer ser ut. Allt annat gör de, och bara konstaterar att de inte kan hjälpa mig? *idioter*

Jag längtar på ett sätt efter det där förbaskade klimakteriet, så att mensen slutar bråka med mig. I 30 år har jag varit regelbunden och nu har jag ingen aning om när eller hur länge eller ens OM?!? Jag vill iofs inte ha de negativa sidorna som kan komma, men det lär jag ju få stå ut med.

*suck*

Fru Venus sa...

Jag går på vanlig underredsbehandling ...vart femte år!? Men papa-prov tar jag varje år, har alltid "förändringar". Nu är inlägget på rätt, tokfia ;-) God morgon!

Stina sa...

Jag tar cellrpov, vad är det? var femte år? Jag har aldrig varit hos en gynekolog i hela mitt liv, proverna görs ju hos en barnmorska! (Jag har iofs ingen spiral eller så). Jag kan nog inget i detta ämne...

Tantaluran sa...

Läste fel i din rubrik - du får gissa själv vad ord tre blev en snabb sekund innan jag såg rätt! *S*

nillas liv på pinnen sa...

Cellprovskallelserna går jag till. Sen var jag hos barnmorska när jag var gravid också.

Knasterfaster sa...

Veronica: Jag har nog accepterat att det är så här för mig. Om det var så att hade önskat fler barn så hade jag nog gjort mer för att få reda på orsaken till mitt "tidiga" klimakterium osv. Jag trodde att sådana där hormonivåtest är enkla att utföra. Jag hade aldrig någon regelbunden mens så jag tycker det är skönt att slippa. Jag har haft mens en gång i år. Svettningarna har nästan upphört. De var värst förra året.
Fru Venus: Cell-(papa?)prov tar man vart tredje år här. Undderredsbehandling har jag inte varit på sedan efterkontrollen efter att jag fick Minsta. Jo en gång efter det förresten men det är nog 7 år sedan. Saken är att jag inte vet var jag skall ta vägen för att få en underredsbehandling gjord.
Stina: Jag använder inte heller några prev.medel.
Nilla: Precis som jag då!

Malla sa...

Hej Knaster, kika in hos mig! Du är en...vinnare! :D

Shamrock sa...

Cellprov går jag och tar när jag blir kallad. Gynekolog har jag varit hos några gånger. Första gångerna när jag var gravid, och sen när jag hade nåt problem och en gång när de satte in spiral (vet inte varför det var en gynekolog som gjorde det)

Knasterfaster sa...

Tantaluran: (din kommentar hade fastnat förut). Menar du Gittan? ;)
Malla: YES!!!
Shamrock: Äter man prev.medel så blir det väl att man går regelbundet. Jag "tål" inte några prev.medel pga ärftlighet för hjärt- och kärlsjukdomar så jag använder inget sådant.

Shamrock sa...

Nej jag kan inte äta preventivmedel. Jag får hitta andra varianter. Den första varianten funkade inte så bra -jag blev gravid...men sen verkar jag ha lyckats