tisdag 7 september 2010

Ett föräldramöte rikare

Nu har vi endast en son som går i högstadiet. Tidigare har Mellans och Störstas föräldramöten alltid varit på samma kväll och då har jag alltid gått på föräldramötet i Äldstas klass och Sambon har gått på det i Mellans. Ikväll fick jag gå på föräldramöte i Mellans klass. Det var ett konstigt föräldramöte måste jag säga. Det kändes som om det var en väldigt dålig stämning bland föräldrarna. Det var nästan inga som sa något. Det var jag och 4 - 5 stycken andra som hade åsikter. Inställningen till skolan/klassen från föräldrarna var som natt och dag till hur föräldrarna var i den klassen som Äldsta gick i. Det är en skola med musikprofil. Förhoppningsvis går barnen där för att de älskar musik. De flesta av de här ungdomarna älskar att uppträda och visa upp sina färdigheter. Klassen hade önskemål om att ha ett musikcafé för att vi föräldrar skall få se och lyssna på dem. "Amen gu så jobbigt" var inställningen till detta från föräldrarna!? "När ska´rom träna rå?" "Måste vi baka?" "Måste vi hyra en ljudtekniker för att sköta ljudet?" För att tjäna pengar till klasskassan brukar företag och föreningar här i staden kunna boka luciatåg utav skolan. Nu hade föräldrar i klassen önskemål om att skära ned på antalet luciatåg. Den här klassen skar ner på tågen redan förra året. Då hade de 7 tåg, 4 stycken på fredagen den 11:e. (Störstas klass hade totalt 11 tåg. Vad jag vet var det inga som gnällde om det). När man väljer en sådan här skola så måste man som förälder vara beredd att ställa upp och hjälpa till då och då. Man gör det ju för sina barns skull!!! Låt inte ditt barn gå i en sådan här skola om du inte vill ställa upp med lite lite energi kraft och engagemang för att ditt barn skull. Gör inte det. Jag tycker synd om ditt barn då du motarbetar dess musikintresse genom att signalera att det är så j***a jobbigt att vara förälder på den här skolan. Jag älskar att se mina barn och deras klasskamrater sjunga och spela. De är så proffsiga och duktiga! Jag ger gärna lite grann av min tid för att få se dem uppträda. Om alla 60 föräldrarna ställer upp på något sätt en varsin gång på ett läsår så borde det inte bli så betungande. Det är vad jag tycker och tror. Nu har jag gnällt klart över kvällens föräldramöte. Ha ha ha.

7 kommentarer:

Madlar sa...

Blir uppriktigt förbannad, alltid samma visa. Vuxna som inte hinner, orkar, bryr sig....och vilka viktigheter fyller de sina liv med? Tydligen inte sina barn iaf....näää, fan vad sur jag blir av sånt där.

Finnpajsaren sa...

Nej vad trist. :-(
Vad det förtar av barnens lust när de kvävs sådär.

Knasterfaster sa...

Madlar: Förbannad var ordet.
Finnpajsaren: Eventuellt var det en enda människa som "satte ton" på mötet. Men i så fall var det konstigt att ingen mer än jag sa emot.

Y sa...

Bra att du fick gnälla här lite ;) Och, ja det är för jä..igt med folk överhuvudtaget som skaffar barn om de inte orkar vara involverade sen. Jag blir så trött av det (av attityden menar jag, inte av barnen ;)) Och stackare så mycket skoj sådana föräldrar missar, som inte går att ta igen.
Kul dina killar går musikprofil. Nu har vår minste börjat gymnasiet, musikestetlinje. Han är superlycklig :)

Tantaluran sa...

Usch ja. Och det värsta med sådana här problem är man aldrig kan ändra på det, samma hur mycket man försöker. Du får göra ditt bästa själv och strunta i andra.

Lysande ögonblick! sa...

Men hallå...önskar att alla föräldrar kunde bli mer som du. Du är ju en så fin förälder.

Blir så trött och arg på suckande föräldrar.

En stor onsdagskram från mig och fina gröna Knasterfaster som står på min tevagn. :-)

Shamrock sa...

Visst är det konstigt. Jag har 2 barn och föräldramötena har varit preics som du beskriver. I den ena klassen trevligt och inga problem med nånting. I den andra, dålig uppslutning och suck och stön.