onsdag 8 september 2010

Ovärt

Jag älskar uttrycket ovärt.  Det är så användbart. Det finns så otroligt många saker som inte är värda att göras.Oftast kommer man ju på först efteråt att det var ovärt. Att bädda sängen är ju tillexempel väldigt ovärt för man ska ju ändå ligga där igen till kvällen. Shamrock har noterat att vissa byter trosor innan de tränar. Det låter väldigt ovärt tycker jag. (Att byta innan s e x däremot kan vara värt faktiskt!) Nilla: Jag menar inte innan 18. Jag menar innan man kn..., äh glöm det förresten. Det är ovärt med en förklaring.

Jag kom på ett eget uttryck ikväll när jag satt i soffan och myste och småpratade med Mellan. Mitt nya ord är: Nördo. Finns det sedan tidigare? Jag har inte hört det i alla fall. Jag provade mitt nya ord på Mellan. Jag mobbade honom och sa "ditt lilla nördo" och så slog jag honom lite grann på överarmen. Då sa han "det där borde man lagt ut på Youtube" eller om det var "på Facebook" han sa. Sedan bländade han mig med en ficklampa och då gick jag ut i köket.

Vad gör ni tillsammans med era tonåringar? (Ni som har några alltså. Ni andra behöver inte svara - än).

9 kommentarer:

Singelmamman sa...

Ungefär samma som du. Fast jag tror, är inte riktigt hundra här, att mina tonåringar mobbar mig... :-(
Men jag kommer igen... Var så säker!

Finnpajsaren sa...

Nördo säger vi ofta hos oss. :)
Med tonåringarna spelar vi spel, pusslar, spelar kort, kollar på Twilight-filmerna, shoppar... Ja sånt. De bor ju inte heltid här.

Mina dagar sa...

Efter att ha läst dina tre senaste inlägg (och alla andra, långt tid tillbaks) så är det helt ovärt att BEHÖVA känna att jag älskar dina texter för det vet jag ju redan! Ville liksom bara säga det! Så ru vet.
Kram Eva

Fru Venus sa...

Inte så mycket, dom vill med mig när de har smutstvätt, behöver skjuts eller mat. Ibland lite TV mys i sängen eller soffan. Annars är det kompisar, träning eller hästar... Tror jag kommer ganska långt ner på listan...

Gafflan sa...

Vi, jag och maken, retas mycket med döttrarna men vi kramas också.
Bra ord Knaster!
Kram

Renée sa...

Ovärt var ett underbart ord! Finns så mycket som är just ovärt...

nillas liv på pinnen sa...

Va!? Vadå NILLA, som om jag inte fattar att sex och 18 är samma klockslag! *förnärmad som fan*

Vad gör jag med mina tonåringar?
Hon som är hemma på veckorna nu, min nittonåring, är inte hemma så mycket för hon åker direkt till sitt jobb efter skolan, eftersom hon måste samla ihop mycket pengar till ny Uruguayresa. När hon kommer hem bråkar vi om min dator för hennes är sönder.

Alexandra sa...

Nördo. hahaha. bra ord. Och ovärd och också riktigt bra. Tar och lånar båda. :-)

Knasterfaster sa...

Singelmamman: Det är bara att ge igen!
Finnpajsaren: Då fanns ju nördo redan! Värdo, finns det? "Du är så värdo" - kan man säga om någon till någon som är värdefull. Värdo!
Eva: Jag vet inte vad jag ska säga...tack!!!
Fru Venus: Men du finns där!
Gafflan: Retningar och kramar låter som en bra kombination!
Renée: Ja massor!
Nilla: *suck och himlar med ögonen* Tråkigt med bråk om dator. Använd en äggklocka och ge henne 20 minuter.
Alexandra: Här är ett till: värdo!