fredag 10 september 2010

Därför slutade jag tro...

på Gud.
Jag var väl en 10 - 11 år sådär och min högsta önskan var *åh så pinsamt* att kissa så att det skvalade. Jag var avundsjuk på dem som hördes då de var på toa. När min pappa "kastade vatten" så lät det som Niagarafallet ungefär. Så ville jag också låta. Jag kissade helt ljudlöst. Jag bad till Gud om att få kissa så det lät. Jag bad flera gånger. Det dröjde väl något år och så plötsligt så lät jag! Gissa om jag ångrade mig då??? Det var ju SÅ pinsamt att alla kunde höra att man var på toa och kissade. Nu var jag 12 - 13 år så ni förstår väl hur pinsamt det var!? Nu fick jag börja lägga toapapper i stolen innan jag satte mig för att dämpa ljudet. Då slutade jag tro på Gud. Jag trodde/tror nämligen att om det hade funnits en Gud som hade hört min bön om att få kissa så att det skvalade så hade han inte bönhört mig. Eller hur? Om Gud hade funnits så hade han ju vetat/förstått att jag skulle ångra en sådan dum önskning.
Se hela bilden
Här har jag bloggat lite mer om det där med tro.

11 kommentarer:

Realisten sa...

Haha! Du har rätt, nu är jag också övertygad om att Gud inte finns. (Det var jag förvisso redan tidigare, men OM jag hade tvivlat.)

Singelmamman sa...

Om jag får snopp, om jag skulle önska mig det alltså, då ska jag börja tro på Gud.

Anna sa...

Gud finns inte och har inte funnits - så tror jag. Om alla kunde inse det så skulle de tre religionernas makt försvinna för tid och evighet och vi kanske skulle få en värld fri från krig pga av religioner. Istället en kärleksfull värld. Oj, vilka visioner jag har på morronen...men det är så jag tänker.

Melinda sa...

Ha ha ha.. Så kul!!

Shamrock sa...

Jag har funderat på varför ljudnivån är så olika när man kissar - men det är alltså Gud som spelar oss ett spratt... Det är det jag säger, man får lära sig nåt varje dag i bloggvärlden

Anonym sa...

Ännu en anledning att inte tro. Just på Gud då. Ibland vet jag inte om jag tror på nåt alls, knappt mig själv... ;-)

Malla sa...

Haha :D

Malla sa...

Haha :D

nillas liv på pinnen sa...

Om han Gud hade funnits hade han inte skrivit så mycket dumt i bibeln. Fördömanden och uppdelning av gott och ont skulle han helt enkelt inte ha sysslat med. Det är bara människor som är så primitiva.

Stina sa...

Ja... och ibland låter det högt, och ibland inte alls? Det är konstigt! ;)

Knasterfaster sa...

Realisten: Realist - javisst!
Singelmamman: Om du får snopp ska jag också börja tro på något.
Anna: Låt din vilja ske!
Melinda: Ja, kul!
Shamrock: Nej,nej det är inte Gud för han finns inte!
Ettiesbikupa: Tro på dig själv - det är den bästa tron!
Malla ;D
Nilla: Så klokt skrivet!
Stina: Det är mycket som är konstigt här i världen.