lördag 11 september 2010

Med öron känsliga för nyanser

Visst är det väl så ibland att man hör vad människor tänker? Man frågar något och får ett svar och då svarar den andra med ett tonfall som gör att man tolkar in ett eller annat.

Dagen har gått i kontrasternas tecken för mig idag. Fram till klockan halv fyra ungefär så gick jag om kring i mina favoritbyxor snickarbrallorna (de är 3/4-dels långa, har förstärkta knän och massor av fickor). Jag har grävt i trädgården. Fyra ölandstokar har jag hackat och grävt upp och så har jag sått gräs. Jag och Sambon var till Beijers och köpte panel, då behöll jag snickisarna på för att göra ett så seriöst intryck som möjligt. Jag fick sköta snacket. Det var inte så svårt. Det var bara att säga att vi behövde 21 stycken .3,5 meters. Jag köpte ett par bra arbetshandskar till mig själv för att få bättre grepp om saker och ting.  Till lunch åt vi pyttipanna för det tycker jag passar grovarbetare.

Efter kl 16 så var jag tvungen att svida om till något mer tjusigt så efter att ha stått i duschen i säkert 30 minuter för att få bort all jord under naglarna så drog jag på mig tights, klänning,ärvda pärlörhängen och  ärvt  pärlhalsband för att cykla till konserthuset och lyssna på den här gruppen som sjöng tillsammans med mina två söner och deras kusin + 137 andra ungdomar härifrån staden. Vilka otroliga röster Voces 8 hade! Inte min typ av musik precis men jag kan ändå njuta av att vissa människor kan använda sina röster på ett så fantastiskt sätt. Det blev liter rörigt med platserna i salongen för vissa hade numrerade biljetter och andra (jag) hade en helt blank biljett och dessutom sa hon som sålde de blanka att man fick sitta var man ville. Kvinnan som slog sig ned bredvid mig skulle egentligen sitta där jag satt. Hon sa "Ni får allt flytta på Er om det kommer fler som ska sitta på den här raden" Jag är lite känslig för att bli tilltalad med Ni och Er så jag såg nog lite illamående ut. Hon sa inget mer och jag flyttade inte på mig.

5 kommentarer:

Singelmamman sa...

Det finns tonfall och så finns det t o n fall. Jag är lika känslig. Och tycker dessutom att om man vill säga något, kan man använda ett neutralt tonfall och säga; sitt gärna kvar, men ni kanske behöver flytta på er om det kommer fler.

nillas liv på pinnen sa...

Kärring!
Skulle du ha sagt.

Malla sa...

Kul med konsert och snickeri - fast inte med snorktanter.

Shamrock sa...

Hoppas att du räckte ut tungan åt henne (skulle varit kul att se hennes min då)

Fru Venus sa...

Vilken tuff dag! Jag brukar säga någonting nedlåtande(?) på ett "hitta på språk" där jag låter arg och förnärmad, sen får man vara ifred ;-) KRAM