Pajdeg
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning
2 dl creme fraiche
1/2 dl socker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
300 g krossad avrunnen ananas
Gör så här
Börja med att öppna ananasburken lite grann och ställ den uppochner på diskbänken så att vätskan rinner ur.
Rör ihop smält smör, mjöl, socker och bakpulver. Bred ut i en kakform med avtagbar kant.
Rör ihop creme fraiche socker ägg, vaniljsocker och ananskross. Häll blandningen ovanpå pajdegen.
Grädda i 200 grader i cirka 25 minuter.
Det är gott att servera grädde eller glass till ananaspajen.
Tillägg: Eftersom efterfrågan varit så stor - nu kan ni kommentera på det här inlägget.
5 kommentarer:
Man tackar!!! :)
Tack! Den ska bakas :DD
Jag ska faktiskt, bara för det, baka den imorgon eller på lördag.
Tack tack.
Visst är väl du en sån där Landstingsmänniska? Den här pajen är ju en klassiker på personalfikat, jättegod o saftig ;)
Madlar: Haha, jo nu är jag en landstingsmänniska men första gången jag gjorde kakan så hade jag fått receptet av en granne som var dagbarnvårdare. Då bodde jag i Nyköping. :)
Skicka en kommentar