onsdag 23 mars 2011

Chokladbrun

I söndags kväll färgade jag mitt hår chokladbrunt med färgningsmousse. Det var första gången jag färgade med mousse. Det var enkelt och det stänkte inte alls. Håret är många nyanser mörkare än innan jag färgade. Minsta sa "nu ser du ut som en äkta mamma". Det var en komplimang. Mellan, Största och Sambon har också kommenterat "har du färgat" sa de. Ingen annan människa har sagt ett ljud om min nya hårfärg. Nu är det ju ändå onsdag så jag tycker att någon borde ha hunnit kläckt ur sig något. Jag börjar fundera på om jag kanske ser så hemskt ut att de inte låtsas om något. Med "de" menar jag nu företrädesvis mina arbetskamrater för så många andra har jag inte träffat. Idag träffade jag iofs en ny arbetskamrat men hon och jag hade ju inte sett varandra förut så hon kunde knappast se att jag var mörkare i håret än normalt. Hon skrev förresten i sitt mejl till mig innan vi träffades att hon var mörk men jag tyckte att hon var ljusbrun i håret. Hon hade kanske också färgat om sig. I måndags träffade jag Nilla men det var på kvällen och det var mörkt ute och mörkt i biosalongen så vi såg knappt varandra och desto mindre varandras hårfärger så hon är förlåten för att hon inte sa "vad fin du är i håret!". Dessutom hade vi så mycket annat att prata om att en helt betydelselös hårfärg inte var så mycket att orda om. Det hade varit som att stå och prata om vädret bara för att ha något att prata om och det stämde inte alls in på henne och mig. Nu vände sig min svenskalärare om i sin grav.
En av mina arbetskamrater färgade sina ögonbryn i måndags. Det har jag inte sagt något om för jag vet inte vad jag ska säga.
Det här är inte jag. Det är ju Cameron Diaz i chokladbrunt hår. 

9 kommentarer:

Sara sa...

Mousse som färgar håret. Intressant! Vilken sort?

Singelmamman sa...

Jag färgade mitt hår ännu blondare i söndags, bra dag att färga hår på uppenbarligen. Det har några på mitt jobb kommenterat. Fast de är så van att jag färgar och klipper så de orkar nog inte kommentera. Du får ta ett nytt foto till Fejsboken så jag kan se! Kram

Mina dagar sa...

Ha ha ha..."en äkta mamma":D
Shit jag måste vara en riktigt oäkta mamma för jag är ju rätt så ljus.
Måste fråga barnen om jag är äkta eller oäkta.

Jamen varför säger dom inget på jobbet? Är dom blinda?? Eller är dom avis?? Eller har ni det stressigt??

Tur att jag inte är svenskalärare för jag tycker allt låter bra!!

Den där Diaz är jag "lite" avis på;)

4U2! sa...

Har också funderat på färgning eftersom toningen gjorde bara håret mörkare men glömde täcka de grå. Ljusare eller mörkare eller mitt eget eller ...? Bara de grå försvinner?

Nica sa...

Det är så man undrar över hur en oäkta mamma ser ut! :) Och ja, lustigt ibland hur alla förmodligen har sett - men inte (vågar/vill) säga något..

nillas liv på pinnen sa...

Hm, jag tänkte faktiskt: Oj, vad lik Cameron Diaz Knaster är idag!
Men jag sa inget för jag tänkte att du kanske skulle bli ledsen om jag tänkte på Diaz när jag träffade dig. Men det var bara i en sekund som hon glimrade förbi sedan tyckte jag bara att du såg ut som dig själv hela tiden.

mockapocka sa...

Du tog orden ur min mun nilla. Inte för att jag vet hur du,knasterfaster, ser ut men det ser ju vem som helst att det är ett helt avslappnat knasterfasterporträtt.

Snäckskalsdalen. sa...

Tänkte just sagt att, så fin du är i håret och väldigt lik Cameron Diaz.
Kram

Ulrika sa...

Jag tror du är blygsam. Diaz är onekligen lite lik dig men mer lik sig själv. Du är fin på bilden. Ta åt dig av berömet vi ger för att du ser så fin och mörk ut.
Att du är lik Diaz är ju inget att gräva ner sig över, hon ser ju nästan ut att vara lika snygg och chokladbrun som du!