söndag 13 mars 2011

Frustrerad, rädd och villrådig

Sambon och Minsta är och åker skidor. Sambon ville pröva sina nya slalomskidor som han köpte igår.

Här hemma har det rått kalabalik och kaos. 

När jag skulle börja tillaga söndagsmiddagen, en fransyska, så såg jag eldsflammor på undersidan av spishällen. Vi har en sådan där platt glashäll. Gissa vem som blev livrädd då?!? Jag slog av alla plattor på spisen men spishelvetet slocknade inte så jag sprang ut i hallen till proppskåpet för att skruva ut säkringen till spisen. Det hände inte ett jota när jag skruvade ut säkring nummer 3. Det står tydligt och klart att säkring nummer 3 = spis. Jag var tvungen att gå på huvudströmbrytaren. Gissa om det blev fart på storkillarna då jag bröt strömmen till deras datorer. Spisen blev tyst och mörk. Försökte ringa Sambon men hans telefon ligger här hemma i köksfönstret. Mitt i allt ringer svärmor. "Jo då här är allt lugnt och fridfullt" svarade jag henne men jag avslutade samtalet ganska snabbt. Larmet som vi har piper nu med jämna mellarum för att tala om för mig att strömmen har varit bruten men jag vet inte hur jag ska tala om för den att den kan sluta pipa. Jag har slagit på huvudströmbrytaren igen men jag vågar inte lämna köket. Vi har en gammal pulverbrandsläckare. Den har jag burit fram och ställt på köksgolvet. Spisen har ingen stickkontakt utan är förankrad i väggen med elkabeln.  Hur f´*n får man loss den om det skulle börja brinna? 

Mellan säger att det ska bli gott med pizza ikväll. Jag säger ingenting. 

8 kommentarer:

Singelmamman sa...

Fy sjutton! Och jag skulle nog också satsa på pizza ikväll. Lycka till i alla fall.

nillas liv på pinnen sa...

Haha, det låter latjolajban så här på avstånd. Men jag tror att jag också skulle bli rädd om spisen började brinna. Och mina tonåringar skulle också protestera om strömmen försvann, såvida de inte sov.
Min svärmor är död.

Fru Gårman sa...

Oj, vad jobbigt läge!

Peatreek sa...

Huu, läskigt!
Men visst är det märkligt att så fort strömmen bryts får man se sina barn. Man kanske skulle ha en strömlös kväll i veckan?

Osloskånskan sa...

Vissa lever farligt! Med eller utan spänning...

Renée sa...

Ja ingen kan ju säga att det inte händer saker! Tur att du såg detta, det kunde ju ha gått illa! Hoppas det löser sig nu, antar att ni får byta ut en och annan grej?
KRAM

Malla sa...

ajajajdå! hoppas det löser sig. Är det en gammal spis?

Karin sa...

Lustigt fenomen detta dära.. vi bor i ett gammalt hus (nja stuga kanske är mer rätt) Här går propparna ganska ofta, det är enda gången jag ser alla ungdomar! Vår spis gick sönder på årets varmaste dag i somras 28 plus - vi fick dra igång vedspisen, kan tala om att det var svettigt värre i köket! Ha en bra vecka!