söndag 20 mars 2011

Champagne/skafferi/sprit

Champagnen som Singelmamman och jag ska dela på. 
Mitt skafferi som är städat och klart till jul. 
Spritflaskorna som är tomma nu. 
När det gäller skafferiet så kanske ni tänker "ptf, det där var väl inte så snyggt. Hon skulle se vårt". Då vill jag bara tala om att med mina mått mätt så är det här skafferiet ett städat och fint skafferi. Det var ännu finare för en timma sedan för då hade jag inte hunnit komma på att jag skulle ställa in diverse köksapparater och kak/fruktfat där.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Wiehaaaa!!! Snyggt och den där Champagnen.....mmmmm

Singelmamman sa...

Den champagnen är säkert god! :-) Vi tar lite smarrig choklad till tycker jag.

Osloskånskan sa...

När då? *suck*

Fru Venus sa...

Håller med Oslo, när då?? Ingen av de spritsorter du hällt upp lockade mig, om du inte haft två-tre sorter till av något färgglatt ;-) Nattikram

Knasterfaster sa...

Livet: TACK, du är snäll du!
Singelmamman: Köper du chokladen eller ska jag ta med mig den också?
Osloskånskan: När lustan faller på.
Fru Venus: V.g se svaret ovan. OBS! Jag hällde inte UPP spriten. Jag hällde UT den. I vasken. :)

mockapocka sa...

Mycket snyggt hyllpapper. Precis sådana tapeter vill jag ha men det finns inte att få tag på. Fick du mycket hyllpapper över? Så det räcker till ett sovrum? I så fall kan jag köpa det av dig. Om det är till salu.

Knasterfaster sa...

Mockapocka: Om du har ett mycket litet sovrum, typ som ett sovrum i ett Lundby dockhus så har jag hyllpapper så att det räcker. Du kan få det gratis.

Malla sa...

Jag tyckte det var städat och fint, men till jul? KOmmer du inte behöva städa det förrän till jul? Jag måste städa mitt varje vecka. Har nog alldeles för mkt saker däri.
Helt klart alldeles för lite sprit. Har bara en alkoholfri flaska med mousserande vin som förmodligen är gammal nu.Den kanske har jäst och blivit alkoholhaltig? :D

Knasterfaster sa...

Malla: Nej nu ska det vara så där fint ända fram till jul. Det är därför som jag lagt in julklappspapper på hyllorna. Om jag bestämmer en sak så blir det så - kanske. Jag kan inget om sprit, vin eller champagne. Jag trodde att vår champagne hade jäst efter alla år i skafferiet men Singelmamman säger att det är ok så därför tänker jag dela flaskan med henne.

SARA sa...

Svar på frågan du ställde till Mockapocka: Du kan följa bloggar genom att i din läslista i instrumentpanelen "lägga till" den blogg du vill följa. Se till att du har grundadressen så att du inte lägger in en länk till ett enda inlägg. Sen när det kommer nya inlägg på bloggarna du följer visas det i din läslista.

SARA sa...

PS. Alltså på hennes blogg ;)

Mika sa...

Vilket fint skafferi!
Jag tycker att du gjorde helt rätt i att tömma ur dom där flaskorna. Jag har samma problem själv. Massor av slattar som ingen är intresserad av.
Tänk om alla har det? Borde man då inte samla till "slatt-fest" och blanda drinkar på hela röran? Smaka och prova sig fram till vad man gillar och inte gillar... och så MASSOR av olika tilltugg... mmmmmmm... jag tror jag blev hungrig igen!

Kram
Mika

nillas liv på pinnen sa...

Det var det snyggaste skafferi jag sett någon gång.

Den stora sprituttömningen hade jag för ca 20 år sedan när jag hällde ut alla flaskor jag och maken dragit på oss för att man "skulle" köpa sin kvot när man kom från utlandet. Vi drack aldrig upp det så till slut fick vasken det. Jag hoppas det var tillräckligt utspätt när det kom till fiskarna i sjön.

Madlar sa...

Men hur lagar du mat egentligen? Behöver inte du pasta, mjöl, kryddor, saft, flingor, ris, knäckebröd, socker......i mina skåp står det staplat ovanpå i dubbla rader o höjder ;)

Knasterfaster sa...

Sara: Nu har hon skaffat sig en sådan där "Följ den här bloggen" men tack så hemskt mycket ändå för din hjälp. Den kan komma till användning någon annan gång. TACK!
Mika: Sambon säger att det ser pörtigt ut. Visst gör det inte?! Nej en sådan slattfest vill inte jag gå på. Kanske om det hade varit saft istället för sprit. Tilltugg tycker jag om. Mmmmmm.
Nilla: Hur många skafferier har du sett? 20 år sedan? Jamen du är ju liiite äldre än mig och liiiite klokare så det är klart att du han före mig. Jag är liiiite orolig för fiskarna i sjön.
Madlar: Men jag har ju allt det där! Titta så ser du både pasta, mjöl, saft, flingor, ris och socker i mitt skafferi. Knäckebröd har jag i brödskåpet och kryddorna har jag i kryddskåpet. :)

Singelmamman sa...

Jag fixar chokladen naturligtvis!

mockapocka sa...

Hade jag haft dockhuset kvar så hade det varit värt ett försök. Att knö sig in där. Men det är nog nilla som har det i sin ägo. Hon kan ju tapetsera sovrummet i så fall. Ska tipsa henne om att det finns fint renoveringsmaterial hos knasterfaster.

Tantaluran sa...

Tomma spritflaskor är trista spritflaskor.