tisdag 1 mars 2011

Tuttografi

På torsdag ska jag på mammografi. Det ser jag inte fram emot. Det är första gången för mig. Idag har Maggen gett mig sin version av hur hemskt det är och hur hon får ångest och har sömnlösa nätter innan hon ska dit. Tack Maggen! Det var ju himla gulligt utav dig att upplysa mig om det. Inte. 

Största har bakat två ananaspajer som han ska ha med sig till skolan imorgon. Det doftar ljuvlig ifrån köket. När Sambon och Minsta kommer hem från fäktningsträningen ska vi äta semlor som Sambon har köpt. Det ser jag fram emot. 

Idag har Största fått preliminärt besked om betyg för matte A-kursen. Han går första året på naturprogrammet. Han har snudd på MVG. Har stor chans att få MVG efter att de har gjort nationella provet. Någon kanske minns att han knappt skulle bli godkänd av sin kassa mattelärare på högstadiet? *Stolt* 

Minsta har sökt till kollo i sommar. Han hade fått en broschyr i skolan veckan innan sportlovet och kom hem och sa att han ville på kollo till Stockholm/Väddö/Barnens Ö. Det är inte säkert att han kommer att få någon plats. Vi har nog för god ekonomi för det men hoppas kan vi ju göra. Har ni någon erfarenhet av kollo?  Jag vet absolut ingenting mer än det som står i broschyren. 

15 kommentarer:

Fru Venus sa...

Kollo var toppen, åtminstone under det tidiga 70-talet :-) Oroa dig inte för tuttklämman, det är så kort stund men en livsviktig grej! Kvällskram raring :o)

Lysande ögonblick! sa...

Jag har ingen erfarenhet av kollo, men har alltid varit väldigt nyfiken på det. :)Vill till och med minnas att jag har sökt ett sådant sommarjobb när jag var student. :)

Det kommer gå bra med tuttklämmen. Går fort över.

En stor kram!!!

Singelmamman sa...

Äh, mammografi är ok, och går fort. Inget att oroa sig för. Kan ju klämma en del, men det finns det ju mycket som gör.. Och för att åka på kollo spelar det inte någon roll hur er ekonomi ser ut. När yngsta var på kollo två år i rad så fick vi betala högsta avgiften. Mer än så var det inte. Yngsta var just på Barnens Ö, på kock-kollo. det tyckte yngsta var jättekul.

Livsnjutaren sa...

Titta in hos mig på gårdagens inlägg om mammografi;) Bara du inte är känslig,haha.

Shamrock sa...

Jag har gjort mammografi en gång och det var varken eller... inget att oroa sig för med andra ord.

Vad kul med matten för äldsta (ta en kopia på betyget och skicka till hans gamla lärare)

Kollo kan jag inte uttala mig om

Pillargontanten sa...

Du, tuttografin, är inget att vara nervös för, jag lovar!
Det klämmer lite, men det går fort, och efteråt, känns ingenting!
MVG, BRAVO!

nillas liv på pinnen sa...

Vad kul för Största att det går så bra med matten nu! Tjoho! Vi får hoppas att den kassa matteläraren på högstadiet följer Klass 9A och inser att hon/han behöver förändra undervisningen.

Mammografi går fort och har man fött barn så är det en kakbit i jämförelse. Inte ens en kakbit förresten, en smula bara.

Nica sa...

Jag tycker inte att mammografi är så farligt. Dessutom går det fort - obehagligt ja, men inte jätteångestfyllt på nåt sätt.'
Men, det är klart. Alla är vi olika :)
Kram på dig!

Malla sa...

Ingen koll på varken tuttkläm eller kollo, sorry..
Men förstår att du är STOLT över det mattebetyget!

Gafflan sa...

Heja Största o matten. Bra jobbat :D
Mammografi är ok även om jag tyckte att det kämde lite väl mycket på ena bröstet men så har jag inte så mycket att platta till men absolut inte en skräckupplevelse som din kollega målar upp. Nä-hä då!
Kollo har jag dålig koll på men jag tror barnen har roligt.

Snäckskalsdalen. sa...

Mammografi är ingenting att oroa sig för alls. Du skulle varit med i början, alltså för många år sedan, då var det andra maskiner och då var det mer som en stor stenmangel, men nu, med nya fina smidiga apparater så är det bara ett nys.
Vet tyvärr inget om kollo.
Agneta kram

Caja: sa...

Var på tuttkoll i somras och det är inget att oroa sig för...jag hade oxå hört diverse historier...men det var absolut inget farligt och det gick på ett kick!

Kram på dig/caja

Peatreek sa...

Kommer att gå hur bra som hellst, lycka till.

Veronica sa...

Min mamma var och tuttograferade sig för ett par veckor sedan. Mycket nöjd, nya apparaten gjorde inte ont. Gamla apparaten klämde ju tuttisarna till pannkakor. *muttrar*

Min skrutt går tvåan på gymnasiet och riskerar att inte få något betyg alls i Matte B. Skolan har inte haft någon lärare, så lektionerna har varit inställda till stor del. Gissa om rektorn har fått höra många vackra ord från mig??! Nu pratar de om sommarskola, det tycker jag suger, men skrutt tycker det är bättre än att jobba dubbelt i höst.

Hrligt att höra att det går bra! *krama*

Knasterfaster sa...

Fru Venus: Har du varit på kollo? Berätta!
Alexandra: Jag skulle också gärna vilja arbeta på kollo! Tuttklämman går nog bra men först klämmer de tydligen för hand också...
Singelmamman: Kockkolla lät kul! Det här är ett KFUM-kollo.
Livsnjutaren: Jag har besökt dig!
Shamrock: Äsch jag vill inte var dum mot läraren nu i efterhand. Jag har inte oroat mig för klämningen idag. Jag litar mer på mina bloggvänner än på min arbetskamrat.
Pillargontanten: Så det gör inte ont efteråt? Så skönt!
Nilla: Jag tror det var lärarens moderna utlärningsmetoder som inte passade Största. Sedan var hon inte särskilt trevlig heller.
Nica: Tack för att du skrev det!
Malla: =)
Gafflan: Min kollega har en förmåga att förstora upp allt som gäller kroppen...:)
Snäckskalsdalen: Jag är glad att jag slipper bli manglad. :)
Caja: Åh, så skönt att veta. Nu är jag kolugn. :)
Peatreek: Hej och välkommen! Jag litar på dig. :)
Veronica: Tråkigt att det strulat mer lärare på skruttens skola. Bra att du röt till!!! KRAM