onsdag 9 mars 2011

Det har regnat lite idag

Det kom några droppar regn idag. När jag väntade på bussen såg jag en kvinna som hade en plastpåse-"mössa". En annan kvinna hade ett genomskinligt huckle på sig som skydd mot vätan. Jag kan inte låta bli att undra varför de var så rädda för att få några regnstänk i håret.

Liktorn - visst är väl det är konstigt ord? Ett torn av lik. Brrr.

Fr.o.m. idag har jag överlåtit mina huvudsakliga arbetsuppgifter till någon annan. Nu kommer jag nästan enbart sitta och föra över uppgifter från ett frågeformulär på papper till ett frågeformulär i datorn. Det är en ny arbetsuppgift som jag fick i förra veckan. 

När jag var barn hade jag en katt som hette Tussi. Hon hade en svans som slutade i en krok. Tussi brukade följa med mig när jag gick till skolan på morgonen (årskurs 1 och 2). Under dagen satt hon ofta på fönsterblecket utanför klassrumsfönstret. När skoldagen var slut på eftermiddagen traskade hon med mig hem igen. Nu har jag en granne som har en svart katt. Jag vet inte vad den heter. När jag kommer från bussen så brukar Katten komma och möta mig. Den går med mig och småpratar hela vägen fram till vår brevlåda. Vid brevlådan säger den adjö och springer hem igen. 

I Australien har de vittofskakaduor. De lever i flock precis som våra kajor. 

9 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Ett informativt inlägg med mycket information och reflektioner. Tackar för det :-)

Fru Venus sa...

Oj, jag läste lite fel :-))) början på australienfåglarna är ett "fult" ord på finska ;-)) KRAM

Peatreek sa...

Den sortens katter tror man knappt att dom finns, men det gör dom det vet jag me´.
Jasså, du sjunger också i kör, det gör jag med. Och det är så himla kul, man blir glad i hela kroppen liksom. Ha det så bra!

Gafflan sa...

Massa saker på en gång men en katt som hette Tussi hade jag också när jag var liten och en annan som hette Pontus. :D

Madlar sa...

Tanter med permanentkrull måste ha plast i håret om det regnar.....ser ut som Kadaffi i skallen annars ;)

Singelmamman sa...

Håller med Osloskånskan, fantastiskt så mycket du fick med, och så bra skrivet, som vanligt. Min katt, Pyret följde med mig till affären, hon blev 19 år. Och jag såg väldigt mycket kakaduor av olika slag när jag var i Australien.

Fru Venus kommentar är fantastiskt kul, jag läste också fel först...

Mina dagar sa...

Tack för ALL info jag fick här ikväll!
Jag bara ÄLSKAR dina inlägg!!!
Underbart att ha en katt som möter en vid bussen:) (de kanske är någon gammal släkting som blev en svart katt i sitt andra liv? Ja det kan man ju inte veta, eller hur!

Kakaduor i flock sååååå coolt!

Näe nu ska jag lägga mig! Är på jobbet och ska iväg igen kl.05.30 det är aldeles för tidigt men men bröfödan bröfödan.......
God natt
Eva

Knasterfaster sa...

Osloskånskan: Varsogod!
Fru Venus: Fult finskt ord - så spännande! Berätta mer!
Peatreek: Det finns katter som är trevligare än människor. Från och till sjunger jag i kör. Nu har jag precis börjat sjunga i kör igen. Håller med dig om att man blir glad i hela kroppen!
Gafflan: Jag har haft många katter i mitt liv. Pia, Julia,Julius, Tyra mfl.
Madlar: Tack! Då förstår jag varför de packar in sig. Det är för att de inte vill bli förväxlade med Khaddafi. :)
Singelmamman: Så du tycker inte att det där inlägget blev lite för spretigt? Det var min chef som berättade om kakaduorna. Hennes dotter bor i Australien. Pratar du finska?!?
Mina dagar: Precis så där om döda släktingar tänker jag också. Måste nog fråga Katten vem den är. Det är ett himla tjattrande på kakaduorna när de letar sovplats på kvällen.
Nu pratar de om din arbetsplats på nyheterna. Jag tror de är superglada över att ha dig där. :)

Singelmamman sa...

Nä men jag har två intressanta tonåringar som ibland snappar upp ett o annat.