tisdag 19 januari 2010

P3 Guld

Nu är det P3 Guld på TV igen. Bloggade ju om det alldeles nyligen, här. I år sitter tonåringarna här och tittar också! Kan ju vara för att då var det lördag och idag är det tisdag. Sitter de här med oss så slipper de ju vårt tjat om att de skall gå och lägga sig.
Ikväll har vi varit med 15-åringen på gymnasieinformation igen. Han hade bestämt sig för vad han skulle välja men sambon ville gärna se sin gamla gymnasieskola så vi åkte dit ändå. Vi hamnade på information om estetisk linje. 15-åringen hade bestämt sig för Natur MUSP tror jag det heter, dvs Natur med musikprofil.  Vi lyssnade på information om Natur också. Tyvärr blev han ännu mer förvirrad och nu vet han inte vad han skall välja. Jag skulle lugnt välja estetisk om jag skulle välja mellan de två men det säger jag förstås inte till 15-åringen. Jag säger att han ska välja med hjärtat. Det finns ju så otroligt många skolor och program att välja mellan. Jag vill vara 15 år igen!!! Jag gick 2-årig social för jag visste absolut inte vad jag ville. Jag vet fortfarande inte vad jag vill. Kanske det är kul  att arbeta i en liten butik? Jag aldrig arbetat i affär.

6 kommentarer:

Malla sa...

Som sagt gick jag barn och fritid för det fanns liksom inga val. Där jag växte upp fanns det bara en gymnasieskola om man inte ville flytta och så tuff var jaginte. Sen var jag nog allmänt skoltrött och bara "gick". Hoppas han kommer trivas med det han väljer iaf!

Gafflan sa...

Det är svårt att välja! Min äldsta, som ska välja nästa år, ska gå estetiskt program inriktning form och bild. Det säger hon nu i alla fall! Själv gick jag samma linje som dig :)

Jenny sa...

Ja, om man nu kan kalla det frisyr. Men jag var näst intill skallig på huvudet och en tofs där bak tills jag fylde två. Så jag antar att det blir sammalika för henne. =)

Tack för kommentaren!

Knasterfaster sa...

Malla! Det fanns bara en gymnasieskola där jag växte upp också. Min chef gick på gymnasiet i Piteå berättade hon idag!
Gafflan! Jag tycker att det verkar som om tjejerna bestämmer sig tidigare än killarna. De tjejer som jag har pratat med har vetat precis vilket gymnasieprogram de skall välja.
Jenny! Jag var skallig länge. Jag fick t.o.m ha (angora-)mössa på mig inomhus - jag tror det var för att min mamma tyckte att jag var sötare med mössa på. Sedan fick tjockt vågigt hår.

Finnpajsaren sa...

Det är inte lätt att veta vad man ska bli när man är så ung. Jag trodde jag visste men det ändrade sig helt!
Jag är mer att ta nåt som känns bra för dig nu, ångrar du dig finns alla möjligheter att ändra sig senare i livet. Inget blir hugget i sten bara man valt sitt gymnasium.

Kram.

Knasterfaster sa...

Finnpajsaren! Jag läste upp din kommentar för 15-åringen, även kramen. Han blev glad!