måndag 11 januari 2010

Pigg som en mört

Varför säger man "pigg som en mört" förresten? "Pigg som en lärka"* kan jag på något sett förstå. De ser ju pigga ut som de far och flyger. Men en mört!? Simmar de omkring och ser pigga ut med samma fart som lärkorna? Ja, nu var det ju inte det jag tänkte skriva om. Jag tänkte berätta vad jag gjort sedan mitt förra inlägg. Jag har varit och tränat!!! Det trodde ni inte va!? Det trodde jag i alla fall inte själv. Sambon och jag åkte till gymet  tillsammans. Skönt att åka bil dit i kylan;) Jag har lyckats få sambon att börja träna på samma gym som mig. (Då kan jag ju få bilskjuts, hehe). Det var första gången för sambon ikväll. Han tyckte att han hade varit så duktig när han hade tränat att han ville äta på McDonalds. Så då gjorde vi det. Så duktig har jag aldrig känt mig och jag har ändå tränat på gymet i ett helt år. Hoppas att han inte kommer att känna sig så duktig varje gång vi har tränat tillsammans för jag vill helst gå ned lite i vikt. Tur att jag inte hann äta några pannkakor innan vi åkte. Jag gjorde faktiskt smet. 14-åringen gräddade pannkakorna och 8-åringen vispade grädden. 15-åringen lurade jag i att det var lektion på Kulturskolan ikväll så vi skjutsade dit honom först innan vi åkte och tränade. Tyvärr är det lektionsstart på Kulturskolan först imorgon... 15-åringen var lite småsur för det. Han cyklade hem från kulturskolan (cykelhållare på bilen). Jag ringde hem från McDonalds för att kolla läget på hemmafronten och då sa 15-åringen att han bara hade fått en pannkaka. (Jag gjorde smet på 1 l mjölk). Jag kände på mig att han var lite "frostig" så vi köpte med oss en hamburgare hem till honom. Han såg lite glad ut när han fick den. Nej, de andra två blev inte alls avundsjuka. De sa iaf ingenting.
*Nu lite senare på kvällen kom jag på att det ju inte heter pigg som en lärka. Det heter ju glad som en lärka. Hur sjutton vet man att lärkorna är glada då?!

4 kommentarer:

Agneta sa...

Träna. Hörde jag träna?

*avis, trött och lat*

Malla sa...

Haha, avsluta med McD, det var bra! :) Vårt McD har dom fått stänga och öppnat en äcklig frasse hamburgerbar istället. Kanske lika bra det för McD är gott!

Knasterfaster sa...

Stor och Smått och Malla: Det blev liksom +/- 0. Först träning i en timma, brände lite fett och sedan McD för att fylla på ordentlig igen. Var kanske inte en så bra idé att träna på samma ställe som sambon=(

Gafflan sa...

Skit samma om det blev +/-0 egentligen, huvudsaken är ju att du tränade. Känns alltid så skönt efteråt :)