söndag 24 januari 2010

Köttbullar och mos


Köttbullar. Foto: Sam Stadener/Pressens bild
I kväll har vi ätit köttbullar med mos till middag. Det var jag som gjorde moset. Alla killarna utom 14-åringen gjorde köttbullar. 14-åringen hade vuxit fast vid sin datorn trodde vi. Sambon och 14-åringen har haft ett litet gräl idag. Om 14-åringen hade varit en dotter så hade det kanske varit han och jag som grälat. Sambon tycker att 14-åringen skall göra lite mer här hemma. 14-åringen var på väg till affären för att köpa sig en egen middag men han kom in snabbt igen för det var alldeles för kallt ute för att gå till affären sa han. Jag tror det är - 4. Nu har han just suttit här bredvid mig i soffan och ätit ett jättelass med mos och köttbullar. Vi har haft det riktigt trevlig. Vi tittade på ishockey på TV och pratade om fotboll.
Vårt kylskåp slutade kyla i fredags. Idag har sambon och jag varit och tittat på nya kylskåp. Det var tråkigt. Det fungerar ganska bra att ha kylskåpsvarorna på uteplatsen under en filt. Det blir isklumpar i mjölken så vi måste bara komma ihåg att ta in mjölken en stund innan den skall drickas. Idag har vi en stor frys och ett stort kylskåp som står bredvid varandra. Vi är väldigt dåliga på att hamstra mat så frysen är aldrig mer än halvfull. Kylskåpet är fyllt med flaskor och burkar med konstigt innehåll som vi inte använder. Vi funderar på att köpa ett skåp som är både kyl och frys, alltså frys nertill och kylskåp upptill. En försäljare av vitvaror som vi pratade med idag sa att killar i 18 - 20 års åldern dricker 20 liter mjölk om dagen. Gör de verkligen det?! Vi vet inte vad det är för fel på kylskåpet. Det kanske går att laga. Det skall komma någon och titta på det någon dag, kanske imorgon Jag Vi måste städa köket innan det kommer någon hit och tittar.
8-åringen och 7 av hans klasskamrater hade kastat snöbollar mot istappar som hängde ned från skoltaket en dag i förra veckan. En glasruta hade gått sönder. Det är absolut förbjudet att kasta snöbollar på skolan. Det hade inte gått att reda ut vem som krossat rutan så nu får alla bidra med 50 kr i var till en ny ruta. Det tycker jag är rätt. Jag pratade om det med 8-åringen i fredags när jag hade fått mejlet om det. Han berättade för mig att han endast kastat en snöboll och så sa han vem som krossat rutan. Det var inte han som gjort det.  Idag gjorde jag i ordning ett kuvert med 50 kr i. Jag ville informera 8-åringen om att jag lagt det i hans ryggsäck och att han skulle ge det till sin fröken och så sa jag "nästa gång du ser några som gör något som man inte får göra så kan du ju gå och säga till en vuxen". Då sa han "Måste du tjata om det hela tiden? Hur skulle du tycka om jag gjorde lika dant mot dig om du hade gjort något fel på ditt jobb? Skulle du tycka att det var roligt att bli påmind hela tiden, va?!" Nej, det skulle jag förstås inte tycka om.

2 kommentarer:

Finnpajsaren sa...

Nej just det, det skulle ju inte va så kul att bli påmind om i tid och otid. ;-)
Ska tänka på det när jag tjatar på Veran...

Malla sa...

Hmm, han är klok din åttaåring. Jag kan tjata mkt på Fabbe om det varit ngt. Han brukar också bli less.
Om ni ska köpa kombinerad kyl och frys - köp en med 2 kompressorer så tappar ni inte kyla i båda delarna om kompressorn skulle gå sönder :) Fast det kanske du redan visste :)