torsdag 28 januari 2010

Brr jag fryser

Idag har jag varit på kurs. På lunchen sprang jag över torget och köpte mig en strömmingsburgare och med den i handen sprang jag 2 km till en cykelhandlare för att träffa sambon och titta på en cykel till 8-åringen som fyller 9 år imorgon. Det blev inget cykelköp. Jag kom 10 min försent till kursen efter lunch. Jag gillar att komma i tid, gärna 10 minuter innan utsatt tid. Sambon tycker inte att det gör något om man blir lite sen. Där är vi olika.
Efter kursen var jag tvungen att inhandla paket tills imorgon. Jag tror jag har nämnt det förut. Vi är notoriska sista sistaminutare när det gäller att handla presenter och julklappar och planera semester. Där är vi lika.
....paus....
Var tvungen att ta en paus från bloggeriet och gå och handla frukost tills imorgon bitti. 15-åringen gick med. När vi kom hem igen stannade jag ute och skottade snö. Det är så mycket snö överallt nu så det finns ju ingenstans att lägga snön som man skottar (jag gömde den väl men tänker inte säga var) Jag var tvungen att skotta fram en plats till komposttunnan som skall tömmas imorgon. När jag gjort det så ville jag vara lite extra snäll mot brevbäraren också så jag skottade fint och rent framför brevlådan, och bakom också faktiskt. Vi har en sådan där veckobrevlåda med öppning på baksidan och nu var där så mycket snö att luckan inte gick att få upp. Iofs ryms ju en hel veckas post men jag har som vana att ta in posten varje dag och sambon vill gärna läsa morgontidningen på morgonen. Jag var riktigt nöjd med mitt skottande! Jag avslutade med att dra ut komposttunnan till sin lilla öppning i snömassorna. Då hörde jag ett välbekant ljud bakom mig... Suprise! Gissa vad som kom?! Inte särskilt svårt att gissa väl?! Ja, just det! Hel riktigt så kom plogbilen och körde förbi. Nämen det var ju inte igår! Så trevligt! Jag kunde inte gå in då utan jag var tvungen att vara ute och skotta en stund till. Brr nu fryser jag ännu mera.
Var var jag egentligen...Ja just det efter kursen idag så gick jag och handlade paket åt nästan-9-åringen. Det blev lego (han älskar lego). Hittade faktiskt precis det han hade önskat sig i julklapp men som han inte fick då för att jag tyckte det var för dyrt, för halva priset. "Endast" 349 kr idag. Jag köpte presenter från storebröderna också för de hade ju inte haft tid att fixa något. Det blev en nyckelring och en grodbakelse. Jag chansade på att jag skulle hinna med bussen som skulle gå från busshållsplatsen 17.34, visserligen var jag lite sen, 8 minuter sen var jag, men bussarna brukar ju alltid vara sena så jag räknade med att hinna. Det gjorde jag inte. Det stod så många människor vid hållplatsen så det tog en stund innan jag fattat att jag missat min buss. Nåja, nästa buss skulle gå kl 18.03, dvs om 20 minuter så det var ju bara att vänta...och vänta...och vänta. Nästa buss var naturligtvis försenad (som de brukar vara) och kom först 18.24. 40 minuter i tunna sneakers i snömodd är kallt för tårna. Bussen körde iväg och sedan blev den stående vid nästa hållplats i säkert 5 minuter. Ingen vet varför.
Ja, sambon har fortfarande ryggskott och kan knappt röra sig. Ja, han tog sig till cykelhandlaren idag men det var nog enbart med envishet och vilja.
Ja, jag fick fixa mat också när jag kom hem. Kunde inte med gott samvete be tonåringarna laga mat idag igen.
Det var så min dag var idag.  Ja, just det, jag har lagt nästan-9-åringen också.

1 kommentar:

Malla sa...

Du har minsann fått en hel del friskluft idag! Fabbe har önskat sig en polisstation i lego. Den kostar 1000 kr nästan och det tycker jag är för dyrt med tanke på att han nog ändå får en cykel. Han bygger oftast ihop legot, leker med det några dagar, sen rivs det bit för bit och nu är det inget som är ihopbyggt utan det ligger i legolådan bara..