onsdag 6 januari 2010

Potatisgratäng

Idag har vi ätit potatisgratäng minsann! Sambon gjorde den. Till gratängen åt vi entrecote som sambon också hade tillagat. Jag har fortsatt projekt garderobsröjning idag. Nu är alla garderober klara. Nu har jag bara våra två kattvindar (=förråd, vi har aldrig haft katter där) kvar. 14-åringen har städat sitt rum. Kors i taket! I somras roade han sig med att skriva en hel roman, med blyertspenna, på sitt golv. Idag har han raderat, dvs. skurat, bort allt. Han förstod oss först inte när vi sa att han inte kunde ha det så där men till slut så lyckades vi ändå förmedla vår ståndpunkt. Städning en gång i halvåret kan man väl ändå kräva av en 14-åring? Det var inte bara romanen på golvet, det var en hel del smuts och skräp också.  Egentligen så bryr jag mig inte så mycket om hur 14-åringen har det på sitt rum men hans rum är lite av ett genomgånsrum för att komma in i 15-åringens rum så för 15-åringen skull så vill jag att det skall vara städat ibland åtminstone.
Jag har faktiskt inte haft så mycket träningsvärk idag. 8-åringen har haft lite ont i benen och 15-åringen har haft ont i armarna.
Sambon syster har varit här ikväll för hennes 18-åring hade bjudit hem kompisar. Hon ville låta dem vara ifred. Klokt tycker jag.
Imorgon har jag semester igen. Sambon ska jobba. Det är så lyxigt att ligga kvar när han är tvungen att gå upp!

2 kommentarer:

Malla sa...

Jag skulle gärna ligga kvar i sängen jag med, men jag måste skjutsa maken till jobbet halv 8. Säkert kommer det vara -20 grader, bilen går taskigt och inte vill jag släpa ut bebisen i sån kyla på morgon, men jag måste. Usch! jaja, fredag ligger jag kvar!

Knasterfaster sa...

Hej Malla! Jag har inget körkort (har aldrig haft) det är oftast mycket bekvämare än att ha ett har jag märkt! Hade jag haft ett så hade jag nog också varit tvungen att skjutsa sambon till jobbet idag. Nu sov jag till kl. 09.45 istället. Kram på dig i kylan!